Michael Saylor, Bitcoin’de Yükseliş Çağrısında Bulundu

0
80
Michael Saylor
Michael Saylor

Piyasa değerine göre ilk ve en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, hafta sonundan itibaren toparlanmasını 72.000 doların üzerine çıkardı.

Yakın zamanda attığı bir tweette Michael Saylor, Bitcoin’i “yükselmeye” çağırıyor. Saylor uzun süredir kripto topluluğunda yükseliş eğilimi gösteren bir figür ve Bitcoin’in “yükselmesi” yönündeki son çağrısı, kripto para biriminin son yükselişiyle aynı zamana denk gelmiş gibi görünüyor.

Bitcoin’in fiyatı, 3 Nisan’da 64.500 $’lık en düşük seviyeye ulaştığından bu yana istikrarlı bir şekilde arttı. Yükseliş momentumu, fiyatın 72.000 $’a yükselmesiyle Bitcoin’i fırlattı ve hem yatırımcılar hem de meraklılar arasında umudu yeniden alevlendirdi.

Bitcoin’in (BTC) ödül yarılanma tarihi yaklaşırken Mart ortasından bu yana ilk kez 72.000 doları aşmasının ardından ABD kripto parayla ilgili hisse senetleri haftaya yüksek bir notla başladı.

Bitcoin madencilerinin blok zincirine katkıda bulunmaları karşılığında elde edecekleri miktarı %50 azaltan yarılanmanın 20 Nisan’da yapılması planlanıyor. Bundan sonra Bitcoin madencileri blok başına 3.125 BTC ile ödüllendirilecek. BTC, 1 Nisan’dan bu yana en yüksek seviyesi olan 72.624 $’a ulaştıktan sonra son 24 saatte %2,52 artışla 72.313 $’a yükseldi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz