Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
260
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin (BTC), özellikle kısa vadeli sahiplerinden önemli kâr elde ediyor. Şu anda 68.740,53 dolardan işlem gören dijital para birimi, geçtiğimiz aylarda dikkate değer bir direnç ve büyüme gösterdi.

Binance’in yeni patronu Richard Teng, Bloomberg’e göre Bitcoin’in (BTC) bu yılın sonuna kadar 80.000 doları geçmesini bekliyor.

Standard Chartered, yıl sonu Bitcoin fiyat tahminini %50 artırarak 150.000 dolara çıkardı.
Banka ayrıca BTC’nin 200.000 $ civarına yerleşmeden önce 2025 yılında 250.000 $ döngüsünde yüksek bir seviyeye ulaşacağını tahmin etti. 

MicroStrategy, satın alma işlemini gerçekleştirmek için en son dönüştürülebilir borç teklifinden 592,3 milyon dolar ve fazladan 30,7 milyon dolar kullandı. 

Bitcoin (BTC), faiz oranlarını mevcut seviyelerde tutmayı seçtiği için ABD Federal Rezervinin yorumlarına olumlu tepki verdi.

Broker, yıl sonu Bitcoin hedefini 80 bin dolardan 90 bin dolara çıkardı. Broker, Perşembe günkü bir araştırma raporunda, Bernstein’ın yıl sonu Bitcoin (BTC) fiyat tahminini 80 bin dolardan 90 bin dolara çıkardığını ve kapsamındaki madencilik hisselerine ilişkin tahminleri güncellediğini söyledi.

Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) 21 Mart’taki 358,8 milyon dolarlık net çıkışı, büyük bir haftalık çıkışları takip ediyor; Farside Investors verilerine göre 18 Mart’taki 642 milyon dolarlık rekor, tarihteki en büyük gün oldu.

Blockchain teknoloji firması Blockstream’in CEO’su ve kurucu ortağı Adam Back, yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, Ocak ayının başlarında başlatılan Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) hakkındaki iyimserliğini dile getirdi.

Arjantinlilerin ulusal para birimleri Arjantin Pezosu’nun (ARS) devam eden düşüşünün ortasında tasarruflarını koruma çabaları, ülkenin yakın zamanda Bitcoin’e olan en yüksek talebi görmesiyle sonuçlandı.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Altcoin Haberleri 

Kripto piyasası için çalkantılı bir haftanın ortasında ETH balinaları, Ethereum’un fiyat düşüşünden önce milyonları nakde çevirerek önemli hamleler yaptı. Geçtiğimiz dört günlük piyasa kesintisinde, üç akıllı trader, dudak uçuklatan 95,7 milyon dolara eşdeğer olan 26.946 ETH’yi piyasaya sürdü.

Dikkate değer bir gelişme olarak, Solana’nın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, artan düzenleyici incelemelerin ortasında yakın zamanda Ethereum’a desteğini ifade etti.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ethereum’a (ETH) karşı “savaşını” kaybetme yolunda olduğunu öngördü.

Meme coin çılgınlığının etkisiyle ağ etkinliği hızla büyümeye devam ederken Solana’nın SOL’u Kasım 2021’den bu yana ilk kez 200 doları geçti.

Shibburn’den gelen veriler, Shiba Inu’nun yanma oranının son 24 saat içinde neredeyse %260 arttığını ortaya koyuyor. 

Dijital varlık alanındaki öncü kripto para birimlerinden biri olan Litecoin, yakın zamanda temel bir yükseltmeden geçerek LTC ağına birkaç dikkate değer değişiklik getirdi.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Endonezya’da kripto yatırımcılarının sayısı Şubat ayında 19 milyona yükseldi. Ülkenin kripto para düzenleyicisi, bu büyümeyi Bitcoin’in fiyat artışı ve altcoin yükselişlerinin tetiklediği olumlu piyasa duyarlılığına bağlıyor.

Fidelity, başvurusuna staking’i de ekleyerek değiştirilmiş bir Ethereum (ETH) borsa yatırım fonu (ETH) teklifi sundu.

Eski Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), yeni gizemli projesini duyurdu. Zhao, yeni bir token çıkarmayacağının altını çizdi.

Elon Musk’un Neuralink’i, çarşamba günü beyin implantının çalışır durumdaki yeni görüntülerini canlı yayınladı; bu videoda felçli bir adam alnızca zihniyle bilgisayar oyunları oynuyor.

Kripto borsası OKX, müşterilerine artık Hindistan’da hizmet vermediğini söyledi.
Müşterilerin pozisyonlarını Nisan ayı sonuna kadar kapatmaları gerekiyor, bu tarihten sonra ancak paralarını çekebilecekler. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz