Endonezya Kripto Piyasası Yükselişe Geçti

0
93
Endonezya
Endonezya

Endonezya’da kripto yatırımcılarının sayısı Şubat ayında 19 milyona yükseldi. Ülkenin kripto para düzenleyicisi, bu büyümeyi Bitcoin’in fiyat artışı ve altcoin yükselişlerinin tetiklediği olumlu piyasa duyarlılığına bağlıyor.

Ülkenin kripto düzenleyicisinin bildirdiğine göre Endonezya, kripto işlemlerinde Şubat ayında 30 trilyon Endonezya Rupisi’ne (1,92 milyar dolar) ulaşan bir artış bildirdi. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Denetleme Ajansı (Bappebti), ülkedeki kayıtlı kripto yatırımcılarının sayısının da geçen ay 19 milyona ulaştığını ve Ocak ayından bu yana 170.000 kullanıcının eklendiğini belirtti. Bappebti, bu büyümeyi Bitcoin’in (BTC) fiyat artışı ve Bitcoin dışındaki altcoinlerdeki yükselişin tetiklediği olumlu piyasa duyarlılığına bağlıyor.

Düzenleyici hâlâ 2024’teki 51,28 milyar dolarlık son boğa koşusu olan 2021’deki işlem hacmini yakalamayı veya aşmayı hedefliyor. Bappebti’den Tirta Karma Senjaya, 2022 ve 2023’teki düşüş eğilimi göz önüne alındığında, 2024’te bir toparlanmanın beklendiğini vurguladı. Ayrıca yaklaşan Bitcoin yarılanması önemli bir katalizör olarak görülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz