Elon Musk’ın İlk Beyin Çipi Hastası Zihniyle Çevrimiçi Satranç Oynuyor

0
92
Elon Musk
Elon Musk

Elon Musk’un Neuralink’i, çarşamba günü beyin implantının çalışır durumdaki yeni görüntülerini canlı yayınladı; bu videoda felçli bir adam alnızca zihniyle bilgisayar oyunları oynuyor.

20 Mart’ta X’e yapılan canlı yayında, Musk’un Neuralink görüntüleri, Neuralink cihazı implante edilen felçli bir hasta olan 29 yaşındaki Noland Arbaugh’un bir bilgisayarın imlecini zihniyle kontrol ettiğini ve onu satranç ve Civilization VI oyunları oynamak için kullandığını gösteriyor.

Arbaugh, “Bu, imlecin üzerindeki kuvveti kullanmak gibi, ekranda bir yere bakıyorum ve istediğim yere hareket ediyor” dedi ve ekledi: “Bunu yapabilmemin ne kadar harika olduğunu anlatamam bile.”

Arbaugh, “Sizlerin bana bunun tam kontrolünü verdiğiniz ilk seferlerden birinde, sabah 6’ya kadar Civilization VI oyunu oynayarak uyanık kaldım,” diye açıkladı.

Sekiz yıl önce Arbaugh, bir dalış kazası sonucu omuzlarının aşağısının tamamen felç olmasına neden olan ciddi bir omurilik yaralanması geçirdi. Arbaugh, ameliyatın sorunsuz geçtiğini ve 28 Ocak Pazar günü cihazın implante edilmesinden sadece bir gün sonra hastaneden taburcu edildiğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz