Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
418

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Lider kripto para birimi Bitcoin bu hafta ani fiyat hareketleri yaşamadı yalnızca hisse senetlerinin düştüğü gün kısa süreli bir düşüş yaşadı ancak daha sonra yeniden yükseldi. Bitcoin şimdilerde 9.440 dolardan işlem görmekte.

Cane Island Alternative Advisors’dan Timothy Peterson, önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in 2013 yılında izlediği fiyat çizgisine çok benzer bir yol izlediğini ve böylelikle kısa zaman içinde 75.000 dolara yükselebileceğini söyledi. 

Kraken Intelligence, Bitcoin fiyatının belirli bir zaman diliminden bahsetmeden 6.200 dolara düşebileceği sonucuna vardı.

Borsalardan cüzdanlara mevduat çıkışlarının artması, madenci gelirlerine destek sağlanması ve “Hodlers” adı verilen, uzun vadeli BTC yatırımcılarının sayısının artması gibi nedenler Bitcoin fiyatında kısa vadede yükseliş trendi başlatacak üç faktör olarak dikkat çekiyor.

Kripto para birimi analiz şirketi Blockfyre’nin kurucu ortağı Simon Dedic boğa koşusunun yaşanacağını ve böylelikle önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in 150 bin dolar, ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum’un da 9 bin dolar olacağını belirtti.

Analitik veri sağlayıcısı Skew 84.000 BTC opsiyonunun süresinin 26 Haziran’da sona ereceğini gösteren bir tablo yayınladı.

Stock to flow modelinin ünlü analisti PlanB, 2017 yılından beri yaşanan her büyük darbeden sonra Bitcoin’in canlandığını söyledi. 

Gemini borsasının kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss’un Bitcoin hikayesi sinemaya uyarlanıyor.

Fidyeci grup REvil, darkweb üzerinde ABD merkezli iki hukuk şirketinden çalınan hassas verileri Bitcoin karşılığında satmaya başladı. 

Şirket arası yapılan anlaşmalar sonu Coca-Cola otomatları lider kripto para birimi Bitcoin ile ödeme kabul edecek.

Fidelity Investments tarafından yapılan bir araştırmaya göre, büyük kurumsal yatırımcıların 3’te 1’i Bitcoin’e sahip.

Bloomberg’in emtia stratejisti Mike McGlone, lider kripto para birimi Bitcoin’in volatilite ve korelasyon oranlarına göre dijital paranın değer kazanmaya devam edeceğini söyledi. 

8 Haziran tarihinde 27 binden fazla Bitcoin (BTC) borsalardan kişisel cüzdanlara çekildi. En son böyle önemli bir çıkış gerçekleştiğinde Bitcoin %88 oranında değer kazanmıştı.

Santiment tarafından paylaşılan verilere göre, 100’den fazla BTC içeren Bitcoin adresleri arttı.

Bitcoin Live baş stratejisti ve The Financial Tap’ın kurucusu analist Bob Loukas, Bitcoin’in boğa hareketini onaylaması için 10.600 doların üzerine çıkması gerektiğini söyledi.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bakkt şirketi ile kurumsal müşterilerin Bitcoin satın almasına, ticaretine ve depolamasına olanak tanıyan white glow isimli bir Bitcoin hizmeti sunma amacıyla ortak oldu. Bunun üzerine CEO iki şirket arasında gerçekleşen ortaklıktan ‘gurur duyduğunu’ söyledi.

Analiz şirketi Skew’in yayınladığı son verilere göre, Bitcoin opsiyon sözleşmelerinin toplam açık pozisyonu 1.5 milyar doları aştı. 

20 yaşındaki hacker SIM-swap yöntemiyle birçok Bitcoin kullanıcısını dolandırdı. İsminin Richard Yuan Li olduğu öğrenilen hacker en az 20 kişiyi hedef alan SIM-swap saldırıları ile suçlandı.

Kripto para trader’ı Tone Vays, Bitcoin’in bir yükseliş dalgası daha yakalamasıyla beraber 10.000 dolara yeniden dokunabileceğini belirtti. Ancak 9.100 doların altına düştükten sonra daha da kötü günler yaşayabileceğini ve yazın 7 bin dolar seviyesine düşebileceğini söyledi.

Cane Island Alternative Advisors’dan Timothy Peterson, Aralık 2017’de önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin dolara ulaşmasının sahte olduğunu iddia etti.

The Economic Times tarafından hazırlanan bir rapora göre Hindistan yeniden bir kripto para yasağı uygulamayı düşünüyor.

11 Haziran tarihinde aktif Bitcoin adreslerinin sayısı 1.040.244‘e ulaştı. Bu durum birçok kripto para analistinin Bitcoin fiyatını etkileyeceğini düşünmesine neden oldu.

12 Haziran günü hisse senetleri Mart ayından bu yana en kötü gününü yaşadı bu durum lider kripto para Bitcoin’in de düşmesine neden oldu.

PlayStation 5’in lansmanını fırsat bilen dolandırıcılar sahte bir canlı yayın açarak izleyicilerden 13.200 dolar değerinde 1.4 Bitcoin çalmayı başardı. 

Seneler önce yaşanan Mt.Gox saldırısını Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright’ın düzenlediği konuşulmaya başladı. 

BnktoTheFuture.com yatırım merkezinin kurucu ortağı ve CEO’su Simon Dixon, lider kripto para birimi Bitcoin’in Lübnan hükümetine yardımcı olabileceğini söyledi. 

Analiz şirketi Glassnode tarafından yayınlanan son verilere göre, son yirmi dört saatte lider kripto para birimi Bitcoin’in aktif arzında önemli bir artış yaşandı. Bununla birlikte Glassnode kişisel yatırımcıların Bitcoin cüzdan sayısının da arttığını bildirdi.

Binance CEO’su CZ, Bitcoin fiyatının uzun vadede 100.000 veya 1.000.000 dolara yükselebileceğini belirtti.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) Bitcoin birikimini dolandırıcılara kaybeden bir podcast sunucusuna yardım teklif etti. 

En iyi bankalardan biri olan JP Morgan uzun zamandır lider kripto parayı kötülemesine rağmen artık Bitcoin’e karşı tutumu değiştirdi. Yayınladığı son raporda JPMorgan stratejistleri Bitcoin’i uzun ömürlü bir varlık sınıfı olarak nitelendirdi.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
10 Haziran tarihinde Ethereum ağında tarihteki en büyük işlem ücretlerinden biri harcandı. Yaklaşık 2.6 milyon dolara denk gelen ücret kripto tarihinin en büyük işlem ücretlerinden biri oldu.

Etherscan’a göre 11 Haziran’da Ethereum blok zincirinde bir anormal işlem daha kaydedildi. Gönderici, transferin kendisinin değeriyle neredeyse aynı olan 538.876 dolarlık işlem ücreti ödedi.

Kripto Hedge Fonu yönetilerine göre piyasa değeri bakımından ikinci en büyük kripto para olan Ethereum ne bir değerli bir varlık ne de büyük bir değer deposu. 

Geçtiğimiz hafta sonu kaydedilen verilere göre ikinci en büyük kripto para olan Ethereum ağının günlük işlem ücreti Bitcoin’in işlem ücretini geride bıraktı.

Glassnode’un yayınladığı haftasonu kaydedilen verilere göre ikinci en büyük kripto para olan Ethereum ağının günlük işlem ücreti Bitcoin’in işlem ücretini geride bıraktı. 

Whale Alert hesabı altı ayrı işlemde devasa büyüklükte XRP transfer edildiğini ortaya çıkardı. Yapılan açıklamaya göre toplamda 890 milyon XRP işlemi gerçekleşti. 

Şimdilik Meksika, Avrupa, Avustralya ve Filipinler’de ODL koridorları bulunan Ripple bu sene içinde ODL koridorlarını arttırmayı planladığını açıkladı. 

Blockchain devi Ripple şirketinin CEO’su Brad Gralinghouse, bu senenin ilk çeyreğinde şirketin ‘güçlü bir ivme’ yaşadığını belirtti.

Popüler kripto para birimi Tron‘un son güncellemesi Tron 4.0’ın resmi çıkış tarihinin 7 Temmuz olduğu duyuruldu.

Origin Protocol (OGN), Bittrex borsasında fantastik bir harekete imza atarak kısa süre içerisinde %3291 artı ve ardından geri başladığı seviyeye düştü.

CoinMetrics’in yayınladığı son rapora göre en iyi stablecoin’lerin %80’ini sadece birkaç hesapta tutuluyor. 

Chainalysis, en önemli gizlilik paraları Dash ve Zcash takibini desteklediklerini açıkladı. Firma böylelikle desteklediği 80’den faza kripto para birimine Dash ve Zcash gizlilik paralarını ekleyerek ‘gizliliği ve uyumluluğu dengelediğini’ söyledi.

Sektörün önemli ismi John McAfee, Ghost token hakkında konuştu. McAfee Ghost token’ın cep telefonlara entegre edildiğinde takip edilmeyi imkansız hale getirdiğini belirtti.

Önemli kripto para borsalarından Coinbase yaptığı duyuruda borsaya eklemek için 18 yeni kripto parayı borsaya eklemek için incelediğini duyurdu.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Türkiye İş Bankası Alman Commerzbank ile ilk Blockchain tabanlı ticaret finansmanı işlemini tamamladı. DLT’ye dayanan ilk uluslararası ticaret finansmanı işleminini gerçekleştiren Türkiye İş Bankası böylelikle Blockchain alanındaki önemli bir kilometre taşını tamamladı.

Kısa süre önce Ripple destekli MoneyGram şirketi ile ortaklık başlatan Uber şimdi de ABD fintech şirketi Flutterwave işbirliği ile Uber Cash’i başlatıyor.

Madencilik devi Bitmain şirketinin kovulan CEO’su Micree Zhan, Bitmain ürünlerinin Shenzhen fabrikasından teslim edilmesini engelledi.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) dünyasında yeni varlıkların sayısı gün geçtikçe artıyor. Özellikle geçen yıla kıyasla bu sene DeFi varlıklarının sayısı neredeyse on kat arttı. 

Blockchain ödeme sağlayıcısı BitPay, ABD’deki kripto kullanıcıları için kripto dönüşümlerini destekleyen yeni ön ödemeli kartını piyasaya sürdü.

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, son tweetinde hisse senetlerini kripto para birimlerine benzetti.

1970’lerin sonu ve özellikle 80’lerde video oyun endüstrisinin en önemli yayıncısı olan marka Atari, şimdilerde Blockchain ile restore ediliyor. Blockchain tabanlı Atari Token’ini geliştiren marka projeyi olabildiğince faydalı ve çok yönlü hale getirmek için çalışıyor.

eToro CEO’su Yoni Assia, yaklaşık üç hafta içinde bir borsa çöküşü olacağını söyledi. Önümüzdeki üç haftanın çok önemli olduğunu anlatan Assia, yatırımcıları uyardı.

Dünyanın en iyi kripto para borsalarından olan Binance, yatırımcıların vadeliler ile ilgili belirsizliğine rağmen yeni bir Bitcoin vadeli işlem ürünü başlattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz