Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
168
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Ünlü analist Michaël van de Poppe, kripto topluluğunun dikkatini çeken yakın tarihli bir tweet’inde Bitcoin’in fiyat hareketi hakkında iyimser bir bakış açısı paylaştı. Van de Poppe’a göre Bitcoin’in arkasındaki momentum “muazzam” ve piyasada yükseliş eğiliminin sinyalini veriyor. 

Spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) alanı 5 milyar dolardan fazla giriş kaydetmiş olabilir, ancak sektör hâlâ büyüme aşamasında.

Kripto para sektöründe önemli bir hamleyle Mike Novogratz’ın yatırım şirketi Galaxy Digital, yaklaşık 76 milyon dolar değerinde önemli miktarda Ethereum (ETH) satın aldı.

MicroStrategy’nin eski CEO’su Michael Saylor, Bloomberg ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, Bitcoin’e olan sarsılmaz bağlılığını yineledi ve kripto para birimini süresiz olarak satın almaya devam etmeyi planladığını belirtti. 

ABD’deki on spot bitcoin (BTC) borsa yatırım fonundan biri olan VanEck’in HODL’sinin (ETF) işlem hacmi, bireysel yatırımcıların yönlendirdiği bir hareketle Salı günü %2.200’ün üzerinde artış gösterdi.

Max Keiser, Bitcoin hakkında ultra yükselişli bir gönderi yayınladı ve BTC fiyatının muhtemelen “500.000 doları aşacağını” tahmin etti.

Kripto para birimi alanında etkili bir isim olan Fred Krueger’e göre, yatırım dünyasında önemli bir değişim yaşanıyor. Krueger, Bitcoin’in geleneksel 60/40 yatırım portföyünde temel bir öğe olmaya hazır olduğunu cesurca ileri sürüyor ve enflasyona karşı tercih edilen korunma aracı olarak altının uzun süredir devam eden hakimiyetine meydan okuduğunu belirtiyor.

Reddit, Bitcoin ve Ethereum’u satın alarak yatırım stratejisini çeşitlendirdi. Reddit, S-1 dosyasında açıklandığı gibi, özellikle Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) olmak üzere kripto para birimlerine yatırım yaptı.

Fidelity’nin Küresel Makro Direktörü Jurrien Timmer, Bitcoin’in “parasal altın” pazarının dörtte birine eşdeğer bir piyasa değeri elde edebileceğini ve potansiyel olarak 6 trilyon dolara ulaşabileceğini öne sürüyor.

Önde gelen dijital varlık finansal hizmetler platformu Matrixport, cesur yeni bir raporunda, Bitcoin’in (BTC) Mart 2024 gibi erken bir tarihte 63.000 $ seviyesine ulaşabileceğini tahmin etti.

Robert Kiyosaki, dünyanın amiral gemisi kripto para biriminin çökmesi durumunda “mutlu olacağını ve çöküş durduğunda daha fazla satın alacağını” belirtti.

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum (ETH) balinası toplamda yaklaşık 155,7 milyon dolarlık devasa bir ETH satın aldı. Bu önemli hareketlilik, Ethereum’un fiyatının 3.000 dolar sınırına yaklaşmasıyla ortaya çıkıyor; bu, hem yatırımcılar hem de meraklılar için yükseliş sinyali.

Ethereum’un (ETH) 22 ayın yeni yüksek fiyatını belirlemesinden dakikalar önce, bir Ethereum cüzdanının sahibi, 2015 Ether ICO’sundan bu yana ilk kez uyandı.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, katman 1 (L1) ve katman 2 (L2) karmaşıklıkları arasındaki değiş tokuşlara ilişkin gelişen bakış açısını paylaştı. Buterin, L2 çözümleri üzerindeki yükleri hafifletmek için L1 özelliklerinin geliştirilmesini savunuyor gibi görünüyor.

Lookonchain, Tron blockchain’in kurucusu Justin Sun’a ait olabilecek bir cüzdanın, 21 Şubat’ta sadece 30 dakika içinde başka bir büyük Ethereum satın alımı gerçekleştirdiğini bildirdi. 

IntoTheBlock verilerine göre, 1,38 milyon adresten oluşan bir küme, ortalama 2.984 dolar fiyatla 1,33 milyon ETH’yi, yani 3,9 milyar dolarlık şaşırtıcı bir rakamı satın aldı. 

Worldcoin (WLD), fiyatı şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 7,48 $’da (ATH) işlem gördüğü için yeni zirvelere doğru ilerliyor. 

Popüler Shiba Inu meme kripto para birimi için oluşturulan katman 2 blok zinciri Shibarium’un iki önemli kilometre taşına ulaşmayı başardı. Her ikisi de Shibarium faydasının önemli ölçüde arttığını gösteriyor.

Katman 1 ağı Avalanche, durum sayfasına ve blok gezginine göre dört saatten fazla bir süre boyunca blok oluşturamadı. Avalanche geliştiricileri, ana ağdaki blok sonlandırma sorunlarını aktif olarak araştırdıklarını belirterek sorunu kabul ettiler.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Son günlerde yapay zeka kripto para birimleri segmenti, diğer dijital varlıklara göre önemli ölçüde daha iyi performans gösteriyor. CoinGecko’ya göre yapay zeka kriptoları yeni bir yerel kapitalizasyon rekoru kırdı.

Coinbase International Exchange, sürekli vadeli işlem teklifleri için 24 saatlik bir zaman dilimi içinde işlem gören kavramsal sözleşme hacminin 1 milyar doları aştığını duyurdu.

AK Parti genel başkan yardımcısı Ömer İleri, Türkiye’nin kripto endüstrisi için planlanan kurallarının öncelikle tüketicinin korunmasını sağlamak olduğunu ancak aynı zamanda yeniliği de destekleyecek şekilde olduğunu söyledi.

Coinbase, SEC’i resmi olarak Grayscale Ethereum Trust’ın NYSE Arca’da listelenmesini ve ticaretini onaylamaya çağırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz