Vitalik Buterin Gelişmiş L1 Özelliklerini Savunuyor

0
121
Vitalik Buterin
Vitalik Buterin

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, katman 1 (L1) ve katman 2 (L2) karmaşıklıkları arasındaki değiş tokuşlara ilişkin gelişen bakış açısını paylaştı. Buterin, L2 çözümleri üzerindeki yükleri hafifletmek için L1 özelliklerinin geliştirilmesini savunuyor gibi görünüyor.

Bu yaklaşım onun daha önceki görüşlerinden bir ayrılığa işaret etmektedir. Buterin, “L2 hatasıyla insanlar kalıcı olarak büyük miktarda para kaybedebilir” diye uyardı.

Bir L1 fikir birliği başarısızlığı, yıkıcı olsa da, genellikle çekirdek geliştiricilerin hızlı eylemiyle çözülebilir ve nispeten kısa bir zaman dilimi içinde normale dönebilir. Buna karşılık, L2 düzeyindeki hatalar çok daha ciddi sonuçlara yol açabilir ve potansiyel olarak kullanıcılar için geri dönüşü olmayan mali kayıplara yol açabilir.

Bu farkındalık, Buterin’i daha gelişmiş özelliklerin L1 düzeyinde entegrasyonunu savunmaya yöneltti. Bu, L2 çözümlerindeki kodlama yükünü hafifletirken aynı zamanda bunları geliştiriciler ve kullanıcılar için basitleştirecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz