Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
1173
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Twitter kurucusu Jack Dorsey, ünlüler Jay-Z ve Beyoncé’nin yanında otururken, Bitcoin’in takma adlı yaratıcısına selam niteliğinde bir “Satoshi” gömleği giyerken görüldü.

Kripto varlık yönetimi Grayscale geçen hafta bir araştırma notunda, Bitcoin’in (BTC) teknik temellerinin ve kullanım durumlarının geçen yıl önemli ölçüde arttığını ve varlığı muhtemelen önceki yıllara kıyasla tarihsel olarak yükselişe geçen halving etkinliği öncesinde “daha güçlü” hale getirdiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri ulusunun gözleri Super Bowl LVIII’e takılıyken, kripto para dünyasının bazı önemli isimleri Bitcoin’in 48.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmasını izlemeyi tercih etti. 

Edward Snowden, herkes Super Bowl’u izlerken Twitter’da gözlerini Bitcoin tablosundan ayıramadığını söyledi.

Bitcoin, dijital para birimi için tarihsel olarak hem psikolojik hem de finansal bir dönüm noktası olan bir fiyat noktası olan 50.000 $ sınırını aştı.

Bitcoin ETF’lerine olan talep, Grayscale’den çıkışlar azalırken BlackRock’un IBIT’sine girişler arttıkça artmaya devam ediyor. Daha önce ETF tanıtımlarının ardından satış dalgası öngören bazı traderlar, teknik analize dayanarak şimdi BTC fiyatının 64.000 dolar olacağını tahmin ediyor. 

Verilere göre, bitcoin (BTC) fiyatı Çarşamba günü Avrupa sabah saatlerinde 51.000 dolara yükseldi ve Aralık 2021’den bu yana ilk kez 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı.

Bitcoin, yen’in 33 yılın en düşük seviyesine gerilemesi sırasında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak Japonya’da tarihi bir dönüm noktasına ulaştı.

Orijinal meme kripto para birimi Dogecoin’in iki yaratıcısından biri olan Billy Markus, yakın zamanda attığı bir tweette elinde ne kadar Bitcoin bulunduğunu açıkladı. 

BlackRock’un Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) IBIT, yatırımcı güveninin ve piyasa direncinin çarpıcı bir örneği olarak, sektör çapındaki ilgi artışının ortasında öne çıkan bir performans sergiledi.

Bitcoin, Nisan 2024’te merakla beklenen halving etkinliğine hazırlanırken, ünlü yatırımcı Mike Novogratz, önde gelen dijital varlığın gelecekteki gidişatına ilişkin yükseliş beklentilerini paylaşıyor.

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Altcoin Haberleri

Yaklaşık 262.757 dolar değerinde 100 ETH içeren eski bir Ethereum madencilik öncesi adresi etkinleştirildi. Bu adres 8,5 yıldır atıl durumdaydı.

Ethereum’un kurucu ortağı Jeffrey Wilcke, önemli miktarda Ether transferi gerçekleştirdi.

Ethereum (ETH) yeni bir dönüm noktasına ulaştı ve Mayıs 2022’den bu yana ilk kez 2.800 dolara ulaştı.

Ethereum ekosisteminin önde gelen isimlerinden Tim Beiko, çeşitli Ethereum İyileştirme Tekliflerinin (EIP’ler) ilerleyişine odaklanarak en son Tüm Çekirdek Geliştiriciler Yürütme (ACDE) çağrısından önemli güncellemeleri aktardı.

Önde gelen kripto para birimlerinden biri olan Solana’nın (SOL), çarpıcı bir piyasa güveni sergileyerek, açık faizi %10,18 oranında artarak 1,75 milyar dolara ulaştığını gördü. 

Önde gelen kripto para birimlerinden biri olan Solana’nın (SOL), çarpıcı bir piyasa güveni sergileyerek, açık faizi %10,18 oranında artarak 1,75 milyar dolara ulaştığını gördü. 

VeChain blok zincirinin yerel tokenı VeChain (VET), son 24 saatte yaklaşık %35 oranında artış göstererek bugünkü işlem seansında gün içi en yüksek seviyesi olan 0,049 dolara ulaştı.

Bored Ape Yacht Club’ın NFT koleksiyonunun yaratıcısı olarak bilinen web3 şirketi Yuga Labs, NFT alanının önemli bir oyuncusu olan PROOF’u satın aldığını duyurdu.

Yüksek performanslı bir L1 blok zinciri olan Solana (SOL), 16 Şubat 2024’te dün, veri depolama ve işlemeye yönelik merkezi olmayan bir ağ olan Filecoin (FIL) ile entegre olduğunu duyurdu.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Binance kurucusu Changpeng “CZ” Zhao’nun kara para aklamayı önleme programını etkili bir şekilde sürdürmediği gerekçesiyle cezası 30 Nisan’a ertelendi.

Kripto para piyasalarındaki piyasa duyarlılığını takip eden önemli bir araç olan Kripto Korkusu ve Açgözlülük Endeksi, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyelerine (ATH) ulaştığından beri görülmemiş seviyelere ulaştı.

Avrupa Parlamentosu’ndaki (AB) yasa koyucular, yapay zekaya (AI) yönelik çığır açan düzenlemelere ilişkin ön anlaşmayı 13 Şubat’ta onayladı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz