Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, 2021’den Bu Yana En Yüksek Seviyesinde

0
151
Kripto Paralar
Kripto Paralar

Kripto para piyasalarındaki piyasa duyarlılığını takip eden önemli bir araç olan Kripto Korkusu ve Açgözlülük Endeksi, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyelerine (ATH) ulaştığından beri görülmemiş seviyelere ulaştı.

Alternative.me web sitesindeki verilere göre, Kripto Korkusu ve Açgözlülük Endeksi 13 Şubat’ta 79’a kadar yükseldi ve Bitcoin’in yükselişe geçtiği Kasım 2021 ortasından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Kripto Korkusu ve Açgözlülük Endeksi’ndeki son açgözlülük artışı, Bitcoin’in 12 Şubat’ta 50.000 doları geçmesinden kısa bir süre sonra geldi. Kripto para birimi son birkaç ayda sağlam bir yükseliş kaydederek yılbaşından bu yana değerine yaklaşık %13 değer kattı.

İki yıldan fazla bir süredir ilk kez 79 puana ulaşmak, Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’nin “aşırı açgözlülük” bölgesine girdiği anlamına geliyor; bu, endeksin değeri 74’ü aştığında ortaya çıkıyor.

Kripto Korkusu ve Açgözlülük Endeksi daha önce 11 Ocak’ta, ABD’de spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) piyasaya sürülmesiyle ilgili heyecanın ortasında aşırı açgözlülük puanı olan 76’ya ulaşmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz