Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
136
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Endüstri analistlerine göre yatırım devi BlackRock, en büyük Bitcoin sahibi olarak MicroStrategy’yi geride bırakmaya hazırlanıyor. 

Spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) etrafındaki heyecan artarken, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından onaylanan varlık yönetimi firmaları reklam yayınlamaya başlıyor.

Yatırımcı Gert van Lagen, Bitcoin’in ağın bir sonraki halving etkinliğinden önce baş döndürücü 200.000 dolara tırmanabileceğine dair cesur bir tahminde bulundu.

Ünlü analist Max Keiser, spot Bitcoin ETF’nin nihayet Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından onaylanmasından önce, çok sayıda Wall Street brokerının ve büyük bankanın müşterilerinin spot Bitcoin borsada işlem gören fonları satın alma fırsatını engellemeye başladığını belirtti. Keiser, bunun Bitcoin fiyatını yeni zirvelere iten önemli bir tetikleyici olduğuna inanıyor.

Şu anda 21Shares ile birlikte aktif bir Bitcoin ETF’si işleten Ark Invest şirketinin sahibi tecrübeli yatırımcı Cathie Wood, Bitcoin’in dünyanın en büyük bilgisayar ağı tarafından desteklendiğini belirtti.

Blockstream CEO’su Adam Back, Bitcoin’in en önemli ETF emtiası olarak altını geride bırakacağını öngördü.

Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Altcoin Haberleri

Üst düzey analist ve kripto yorumcusu, önümüzdeki boğa koşusunda Ethereum’un (ETH) Bitcoin’i (BTC) gölgede bırakma şansının olduğundan emin.

Önemli miktarda ETH tutan, daha önce aktif olmayan bir Ethereum adresi aniden aktif hale geldi. Whale Alert’e göre, 200 ETH (506.140 dolara eşdeğer) içeren bu madencilik öncesi Ethereum adresi, sekiz buçuk yıldan fazla bir süre boyunca hareketsiz kaldıktan sonra faaliyet gösterdi.

Spotonchain’e göre bir balina, son saatlerde Coinbase’den 13,76 milyon dolar değerindeki 5.580 ETH’yi çekmek için iki yıllık uyku halinin ardından yeniden canlandı.

Pazar günü, Ripple ile ilişkili tartışmalı kripto para birimi olan XRP’nin yaklaşık 15 milyar dolar değerindeki büyük bir transferinin gerçekleştiği bildirildi.

Altcoinlere yönelik sert eleştirileriyle tanınan Bitcoin savunucusu Max Keiser, Twitter/X sosyal medya platformunu kullanarak XRP’ye bir darbe indirdi ve piyasa değeri açısından en büyük beşinci kripto para biriminin fiyat çöküşünün yaklaştığını tahmin etti.

Sui (SUI), yakın zamanda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 1,45 dolarlık etkileyici bir fiyata ulaştı. Değerdeki artış, SUI’nin piyasa değerini 1,5 milyar dolar eşiğinin üzerine çıkardı ve piyasa değeri açısından onu piyasadaki 51’inci en büyük dijital varlık olarak konumlandırdı.

Shibariumscan verilerine göre, Shiba Inu’nun 2. katman çözümü Shibarium, günlük işlemlerde son iki gün içinde %210,4 oranında artış göstererek kayda değer bir artış yaşadı.

Flare’in FLR’si CoinMarketCap’in ilk 100’ünde en iyi performans gösteren oyuncu oldu. CoinMarketCap tarafından takip edilen kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri %0,3 kaybederken, ilk 20 varlığın neredeyse tamamı kırmızı renkte. 

Tanınmış kripto analisti Ali Martinez, Cardano (ADA) hakkında yeni bir bakış açısı ortaya koydu ve kripto para biriminin yakın gelecekte dikkate değer bir artış yaşayabileceğini öne sürdü. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Layer-2 blockchain Shibarium, şu ana kadar ulaştığı kilometre taşlarının ötesine geçerek yeni zirvelere doğru yaklaşmaya devam ediyor. Şu anda, zincir içi faaliyetlerde yakın zamanda gözlemlenen keskin bir düşüşe rağmen, yeni bir tarihi dönüm noktasına yaklaşıyor.

Teknoloji devi Google’ın (GOOGL) bulut bölümü, doğrulayıcı ve altyapı sağlayıcısı olarak Flare blockchain’e katıldı. Google Cloud, hem doğrulayıcı olarak ağın güvenliğini sağlayan hem de Flare Time Series Oracle’a (FTSO) katkıda bulunan bu birleşik rolü benimseyen 100 kuruluştan biri.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz