BlackRock Bitcoin’e En Çok Sahip Olan Şirket Olabilir Mi?

0
129
blackrock
blackrock

Endüstri analistlerine göre yatırım devi BlackRock, en büyük Bitcoin sahibi olarak MicroStrategy’yi geride bırakmaya hazırlanıyor. BlackRock’un mevcut Bitcoin satın alma oranlarına dayanan bu tahmin, endüstri analisti Eric Balchunas tarafından desteklendi.

Balchunas, bu gelişmenin hızıyla ilgili bazı şüphelerini dile getirirken, BlackRock’un Bitcoin alanındaki yükselişinin kaçınılmazlığını da kabul etti. “İyi nokta. Bu kadar hızlı olacağından şüpheliyim ama olacak” diye yazdı.

Şu an itibariyle, kurumsal Bitcoin varlıkları birkaç önemli oyuncunun hakimiyetindedir. Grubun başında, yaklaşık 8,12 milyar dolar değerinde 189.150 Bitcoin’lik devasa bir holdingle MicroStrategy, Inc. (MSTR) yer alıyor. Sırasıyla 13.726 ve 9.720 Bitcoin’e sahip Marathon Digital Holdings (MARA) ve Tesla, Inc. (TSLA), MicroStrategy’yi yakından takip ediyor.

Bu haftanın başlarında BlackRock, CEO Larry Fink’in “finansal piyasalardaki teknolojik devrimin ilk adımı” olarak övdüğü Bitcoin ETF’sini başarıyla başlattı. Nasdaq’ta işlem görmeye başlayan BlackRock Spot Bitcoin ETF, yalnızca iki gün içinde hızla yaklaşık 500 milyon dolar değerinde 11.439 Bitcoin satın aldı.

Bu ETF yalnızca BlackRock için önemli bir dönüm noktasına işaret etmekle kalmıyor, aynı zamanda geleneksel finans kurumları arasında kripto para birimlerine olan artan ilgiyi ve kabulü de yansıtıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz