Bitfinex Borsasına 15 Milyar Dolarlık XRP Saldırısı

0
176
Bitfinex
Bitfinex

Pazar günü, Ripple ile ilişkili tartışmalı kripto para birimi olan XRP’nin yaklaşık 15 milyar dolar değerindeki büyük bir transferinin gerçekleştiği bildirildi.

25,6 milyar XRP içeren bu işlem, büyüklüğü nedeniyle dikkatleri üzerine çekti ve XRP’nin toplam dolaşımdaki yaklaşık 54 milyar arzının neredeyse yarısını oluşturdu.  İşlem, kripto topluluğu içinde anında yoğun spekülasyonlara ve kafa karışıklığına yol açtı.

Bitfinex CEO’su Paolo Ardoino daha sonra duruma ışık tuttu. İşlemin aslında “Kısmi Ödeme İstismarı” olarak bilinen bir yöntem kullanılarak Bitfinex’e yapılan bir saldırı girişimi olduğunu açıkladı. Bu saldırı girişimi, XRP defterinin kısmi ödemeleri işleme biçiminden faydalanıyor ve potansiyel olarak saldırganların işlem tutarlarını yanlış beyan etmesine olanak tanıyor.

Ancak saldırı, Bitfinex’in güçlü güvenlik önlemleri, özellikle de bu tür istismarların önlenmesinde kritik bir bileşen olan “delivered_amount” veri alanını işlemesi nedeniyle başarısız oldu. Bitfinex’in bu hareketi, ciddi bir güvenlik ihlali olabilecek durumu önledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz