Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
257
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Tanınmış yatırımcı, yazar ve girişimci ve finans üzerine popüler çok satan kitap “Zengin Baba Yoksul Baba”nın yazarı Robert Kiyosaki, The Wall Street Journal’ı eleştirdi ve son yaptığı açıklamada ABD ekonomisinin şu anda güçlü bir seviyede olduğuna dair şüphelerini dile getirdi.

Bitcoin, işlem hacminin Kasım 2020’den bu yana en düşük noktaya ulaşmasıyla Temmuz ayında dikkate değer bir istikrar gösterdi.

MicroStrategy, bugün kripto varlıkları için 24,1 milyon dolarlık bir değer düşüklüğü ücreti bildirdi, ancak yine de bu çeyrekte karlılığına geri döndü.

MicroStrategy Başkanı Michael Saylor, piyasa koşulları izin verdiği ölçüde kripto para birimini satın almayı planlayan iddialı bir Bitcoin satın alma stratejisini açıkladı.

Türev ürünleri devi Chicago Mercantile Exchange (CME), yatırımcıların riskten korunma araçlarına yönelik merakının da yardımıyla Temmuz ayında kripto opsiyon ticaret hacminde çift haneli büyüme kaydetti. 

Günlük getirilerin ortalama standart sapması olan 30 günlük tahmini Bitcoin (BTC) volatilitesi, Bitcoin (BTC) ağının kullanıma sunulmasından bu yana en düşük seviyelere indi.

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum’un sekizinci yıl dönümüne denk gelen, sahibi ve ilk coin arzı (ICO) katılımcısı 641 ETH transfer etti ve stake etmeye başladı.

ABD Bölge Yargıcı Jed Rakoff, Ripple’a karşı devam eden Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasında şaşırtıcı bir değişiklikle Yargıç Analisa Torres’in kararının önemli bir yönünü reddetti.

XRP fiyatı, XRP’nin kendi başına bir menkul kıymet olmadığını belirleyen dönüm noktası niteliğindeki 13 Temmuz kararının ardından tarihi bir artış sergiledi. 

Cardano, ana ağdaki düğüm senkronizasyon sürelerinin hızını ve verimliliğini artıran, hisseye dayalı bir imza protokolü olan Mithril’in piyasaya sürülmesiyle bir dönüm noktasına ulaştı.

Binance Japan, Bitbank, GMO ve Coincheck gibi büyük yerli rakiplerini geride bırakarak Ağustos ayında 34 kripto para birimini listeleyerek piyasaya çıkacak.

Sosyal medyadaki varlığı son zamanlarda oldukça aktif olan kripto analisti ve trader Ali Martinez, SHIB’nin bu yılın Temmuz ayında gerçekleştirilen kripto borsalarından büyük miktarda geri çekildiğini gösteren bir Santiment tablosu paylaştı.

Tron’un (TRX) kurucusu ve BitTorrent’in (BTT) CEO’su Justin Sun, Curve Finance (CRV) fiyatındaki düşüşten faydalanıyor.

Muazzam miktarda SHIB tokeni 4,2 trilyon gibi şaşırtıcı bir rakam üç farklı adrese aktarıldı.

USDC Haziran 2022’deki en yüksek kapitalizasyonunun %50’sinden fazlasını kaybetti. Circle tarafından çıkarılan en büyük ikinci stablecoin USD Coin (USDC), piyasa değerinin art arda 13 ay boyunca düştüğünü gördü.

Shiba Inu (SHIB) yanma oranı, meme parasının fiyatıyla birlikte artıyor. Shibburn izleyicisinin yakın tarihli bir tweet’ine göre, SHIB ordusu geçen sabahtan bu yana yaklaşık 30 milyon SHIB meme parasını harcanamayan cüzdanlara aktardı.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Yakın tarihli bir piyasa güncellemesinde, Singapur merkezli önde gelen bir kripto varlık ticareti şirketi olan QCP Capital, makroekonomik manşetlere ve geleneksel piyasa dalgalanmalarına kayıtsız kaldığı bir ortamda Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) yönelik iyimserliğini dile getirdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), ABD’deki en büyük kripto para birimi borsalarından biri olan Coinbase’den, platforma karşı yasal işlem başlatmadan önce Bitcoin dışındaki tüm dijital varlıkların ticaretini durdurmasını istediği bildirildi.

Kripto projeleri, risk sermayesi ve diğer yatırımcılardan geçen hafta 129 milyon dolarlık fon sağladığını açıkladı. 

USDT stablecoin’i çıkaran Tether Holdings Limited, 2. çeyrekte 850 milyon dolar kar bildirdi ve toplam fazla rezervlerini 3.3 milyar dolara çıkardı.

Çin’in kripto para ticareti üzerindeki katı yasağına rağmen, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, ülkede gelişmeye devam ediyor.

Coinbase (COIN), dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara daha fazla kripto para birimi ödemesi sunmak için daha geniş bir planın parçası olarak Bitcoin’in Lightning ağını ödemeler için eklemeyi düşünüyor. 

Perşembe günü yapılan bir basın açıklamasında, sosyal yatırım platformu eToro’nun Avustralyalı kuruluşu (eToro Aus Capital Limited), ülkenin piyasa düzenleyicisi tarafından “tasarım ve dağıtım yükümlülükleri ile eToro’nun verimli, dürüst ve adil davranma lisans yükümlülüklerini” ihlal ettiği iddiasıyla dava açıldı. 

Finans devi Goldman Sachs’ın yeni bir raporuna göre, yapay zekaya yapılan küresel yatırım iki yıldan kısa bir süre içinde 200 milyar dolara yükselebilir ve bu büyüme genel ekonomiyi canlandırabilir.

OKX kripto ticaret platformuyla ilişkili dijital para birimi olan OKX (OKB), bugün altcoin istifine katıldı.

Kripto dostu çevrimiçi ticaret platformu Robinhood, en son kazanç açıklamasında açıklandığı gibi, ikinci çeyrekte kripto ticaret gelirinde %18’lik önemli bir düşüş yaşadı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz