SEC, Coinbase’in Bu Altcoinleri Listeden Çıkarmasını İstiyor

0
280
SEC
SEC

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), ABD’deki en büyük kripto para birimi borsalarından biri olan Coinbase’den, platforma karşı yasal işlem başlatmadan önce Bitcoin dışındaki tüm dijital varlıkların ticaretini durdurmasını istediği bildirildi.

Hareket, düzenleyicinin yetkisini kripto pazarının daha geniş bir kapsamı üzerinde genişletme niyetine işaret ediyor. SEC Başkanı Gary Gensler, Bitcoin hariç çoğu kripto para biriminin menkul kıymet olduğuna dair inancını dile getirdi. Bununla birlikte, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum ve bir dizi altcoin hakkındaki duruşu belirsizliğini koruyor.

Financial Times ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Coinbase CEO’su Brian Armstrong, SEC’in geçen ay Nasdaq listesinde yer alan firmaya komisyoncu olarak kaydolmadığı için dava açmadan önce Bitcoin dışındaki her şeyin platformdan çıkarılmasını tavsiye ettiğini açıkladı. Armstrong’a göre, Coinbase bunu kabul etmiş olsaydı, Amerikan kripto işletmelerinin çoğunluğunun SEC’e kaydolmadıkça yasa dışı bir şekilde faaliyet gösterdiğini görebilecek bir emsal oluşturacaktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz