Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
284
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Yaygın olarak ‘balinalar’ olarak bilinen Bitcoin’in en büyük yatırımcıları, yalnızca hisselerini elinde tutmakla kalmıyor, aynı zamanda agresif bir şekilde daha fazlasını biriktiriyor.

İki büyük borsada SEC’in yakın zamanda yaptığı baskı da dahil olmak üzere kripto para piyasasında devam eden zorluklara rağmen, eski BitMEX CEO’su ve ünlü kripto para meraklısı Arthur Hayes, Bitcoin için yükseliş tahmini yaptı.

Bitcoin spot fiyatı, bazı önemli fiyat seviyelerinde güçlü destek bulmaya devam ediyor. Zincir üstü analitik firması Glassnode, SEC’in Coinbase ve Binance kripto borsalarına karşı dava açmasının ardından piyasalarda şaşırtıcı bir açıklama yaptı.

On yıl önce satın alarak BTC’den muazzam kar elde eden cüzdan yeniden hareket etmeye başladı. 

Çok satan “Zengin Baba Yoksul Baba”nın yazarı ünlü yazar Robert Kiyosaki, ABD ekonomisinin geleceğine ilişkin bakış açısını yineledi. Yakın tarihli bir tweet dizisinde, Bitcoin, altın ve gümüşün hayati yatırımlar olarak önemini vurgulayan birkaç düşündürücü açıklama yaptı.

Kripto para birimi endüstrisi üzerindeki artan düzenleyici baskılara rağmen analistler, yavaş ama istikrarlı bir fiyat artışı öngörerek Bitcoin için iyimser bir görünüme sahip olmaya devam ediyor.

TradingView grafik platformu tarafından izlenen verilere göre, Bitcoin’in (BTC) hakimiyet oranı veya toplam kripto piyasası değerindeki payı, Cumartesi günü erken saatlerde yükseldi ve Nisan 2021’den bu yana ilk kez %50’ye yaklaştı.

Haftanın Altcoin Haberleri

Litecoin, son haftalarda kayda değer bir artış gördü ve son yedi günde neredeyse %8 kazandı. Bu artış, Litecoin’i sadece kısa vadede değil, son 30 gün içinde kripto pazarındaki en karlı varlıklardan biri haline getirdi. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Cardano (ADA), Solana (SOL) ve Polygon (MATIC) dahil olmak üzere bir dizi popüler kripto para biriminin, dünyanın en büyük kripto borsası Binance’e karşı açtığı davada kayıtsız menkul kıymetler olduğunu iddia etti.

Polygon (MATIC) ağındaki büyük işlemler, kripto para piyasasındaki en son düzenleyici baskının ardından balinaların harekete geçmesiyle aniden %742 arttı.

Cardano blok zincirinin geliştiricisi olan Input Output Global (IOG), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Cardano’nun yerel tokeni ADA’nın bir menkul kıymet olduğu yönündeki son iddialarını kategorik olarak yalanladı.

EOS Network, ana ağ operasyonlarının beşinci yılını kutluyor. EOS blockchain ekosisteminin ilerlemesini denetleyen, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan EOS Network Foundation, son 12 ayda kaydettiği en etkileyici başarıları paylaşıyor. 

Kripto veri izleyicisi Whale Alert, son saatlerde dört trilyonluk devasa bir SHIB hareketi bildirdi. 

Blockchain verilerine göre, kilit piyasa yapıcılar Jump Trading ve Cumberland tarafından Cuma gecesi yaklaşık %30’luk bir düşüşten önce kripto borsalarına milyonlarca değerinde Polygon (MATIC) gönderildi. 

Avalanche Arcad3, eski IP’yi yeni gelişen Web3 oyun alanına getirmeye yardımcı olmak için geleneksel oyun yayıncılarını kripto firmalarıyla buluşturuyor.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Birimleri 

Kripto para ekosistemindeki durgunluk, “kripto” ve diğer yaygın kripto para birimi terimleri için çevrimiçi arama ilgisinin 2020’nin son seviyelerine düşmesine neden oldu. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Pazartesi günü şirkete ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’ya federal menkul kıymetler yasasını ihlal ettiği için dava açtığından, kripto para traderları kripto borsası Binance’ten para çekiyor.

Uzun zamandır beklenen Apple Vision Pro artırılmış gerçeklik kulaklığı WWDC 2023’te duyuruldu.

Binance’e yönelik SEC baskısı haberinin halka duyurulmasının ardından piyasa, 296 milyon dolar değerinde kripto tasfiye edildi.

BitMEX’in eski CEO’su ve kripto dünyasının tanınmış bir figürü olan Arthur Hayes, yakın zamanda mevcut piyasa düzeltmesini yorumladı.

Coinshares tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir rapora göre, yatırımcılar geçen hafta kripto fonlarından 62 milyon dolar çekerek yedi haftalık düşüşü 329 milyon dolara düşürdü.

CNBC’den Jim Cramer, yaptığı bir eleştiride, SEC’in dünyanın en büyük kripto para birimi borsasına karşı açtığı son davayı “yıkıcı” olarak nitelendirdi ve iddiaların şirketin geleceğini önemli ölçüde etkileyebileceğini ima etti.

Diğer popüler kripto para birimlerinin yanı sıra Cardano (ADA), Solana (SOL) ve Polygon (MATIC), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yakın zamanda açılan bir dava nedeniyle Robinhood ticaret platformundan çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Ark Invest, üç fonu aracılığıyla 21 milyon doların üzerinde Coinbase hissesi satın aldı.

DefiLlama’ya göre, dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance, şaşırtıcı bir şekilde yalnızca son 24 saat içinde 850 milyon dolarlık şaşırtıcı bir fon çıkışıyla sarsıldı.

Kripto borsası OKX, Mart’tan Mayıs’a kadar 258 milyon dolar değerindeki okb (OKB) tokenlerini planlı bir hareketle yaktı ve daha geniş kripto pazarı çok az değişmeden kalırken tokeni daha da yükseltti.

2024 yılı sonunda tamamen yürürlüğe girecek olan MiCA, Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında kripto varlıklar için tutarlı bir düzenleyici çerçeve oluşturmayı hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz