Cardano Geliştiricisi, SEC’in ADA’nın Menkul Kıymet Olduğu İddialarını Reddetti

0
298
Cardano (ADA)
Cardano (ADA)

Cardano blok zincirinin geliştiricisi olan Input Output Global (IOG), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Cardano’nun yerel tokeni ADA’nın bir menkul kıymet olduğu yönündeki son iddialarını kategorik olarak yalanladı.

Cardano blok zincirinin geliştirilmesinin arkasındaki firma olan Input Output Global (IOG), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Cardano’nun yerel tokeni ADA’nın menkul kıymet olarak nitelendirildiği yönündeki son iddiasına yanıt olarak bir bildiri yayınladı. IOG, “ADA’nın hiçbir koşulda ABD menkul kıymetler yasaları uyarınca bir menkul kıymet olmadığını” belirterek SEC’in iddialarını yalanladı.

Bu, SEC’in kripto para borsası devleri Binance ve Coinbase’e kayıtsız menkul kıymetler sunduğu iddiasıyla dava açmasının ardından geldi. Başvurularda SEC, Cardano (ADA), Solana (SOL) ve Polygon (MATIC) dahil olmak üzere birçok önde gelen kripto para birimini kayıt dışı menkul kıymetler olarak sınıflandırdı. Binance’in kendi token’ları BNB ve BUSD stablecoin’i de menkul kıymetler olarak sınıflandırıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz