Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
451
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin, yılbaşından bugüne getiri açısından NASDAQ, S&P 500, Dow Jones ve altının birleşimini geride bıraktı.

Federal Rezerv başkanı, Ocak ayı ekonomik rakamlarının beklenenden daha güçlü olduğunu söyledi. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), açıklamaların yayınlanmasının hemen ardından yaklaşık %1,6 düşerek 22.000 doların altına indi.

ARK Invest’in eski lider kripto analisti Chris Burniske, Bitcoin (BTC) fiyatının grafikteki mevcut konumu hakkında görüşlerini bildirdi. 

ABD hükümeti tarafından beklenmedik bir hareket gerçekleştirildi. ABD hükümeti kısa süre önce değeri 2 milyar dolardan fazla olan yaklaşık 40.000 Bitcoin’i (BTC) Coinbase kümesine taşıdı. 

CoinGecko’dan alınan verilere göre, önde gelen kripto para birimi Perşembe gününün erken saatlerinde üç haftanın en düşük seviyesi olan 21.640 dolara düştüğü için Bitcoin (BTC) geçen gün %1,7 ve haftada %8,4 düştü. 

Bitcoin (BTC) fiyatı, Ocak ortasından bu yana ilk kez 20.000 dolar seviyesinin altına düştü, çünkü bir düşüş dalgası kripto paranın güçlü 2023 yükseliş trendini bastırdı.

Büyük bir kripto analitik hizmet sağlayıcısı olan Messari’nin kurucusu ve CEO’su Ryan Selkis, yatırımcıların Bitcoin satın alması gerektiğini söyledi.

Bitcoin (BTC) Cumartesi günü 20.000 doların üzerine çıkarak piyasa istikrarının erken belirtilerini gösterdi. 

Haftanın Altcoin Haberleri

2017 yılında madencilik faaliyetleriyle 10.266 ETH biriktiren balina adresi, geçtiğimiz günlerde yaklaşık 16 milyon dolar değerindeki miktarın tamamını cüzdanından aktardı.

Ethereum’un blok zincirinin yerel token’ı Ethereum (ETH), düzenleyici belirsizlik ve son günlerde piyasada yaşananlardan dolayı son iki ayın en düşük seviyesini kaydetti. 

Ripple Labs ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden hukuki anlaşmazlık, bir mahkeme kararının SEC’in kilit uzman tanığını ifade vermekten men etmesinin ardından yeni bir boyut kazandı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD’deki kripto endüstrisinin durumu hakkındaki düşüncelerini paylaştı ve endüstrinin hem fayda hem de şeffaflık yoluyla güveni yeniden inşa etmesi gerektiğini belirtti. 

XRP, bu hafta en karlı kripto para olarak sıralandı. CoinMarketCap’e göre, Ripple’ın kripto para birimi XRP şu anda piyasa değerine göre en büyük 100 kripto para arasında haftanın en karlı kripto para birimi konumunda. 

Bir Bloomberg İstihbarat analisti olan Elliott Z. Stein, Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden hukuk savaşının bu yılın ilk yarısında biteceğini söyledi. 

Shiba Inu fiyatı düştü, ancak yanma oranı, gelecekteki fiyat artışı hakkında güven veriyor. Analiz platformu Shibburn’den alınan verilere göre, Shiba Inu yanma oranı son 24 saatte %840,49 arttı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) mevcut başkanı Gary Gensler’e 2018 ve 2019’da Binance’te danışmanlık görevi teklif edildi. 

Merkezi olmayan kripto para borsası PancakeSwap, uygulamasının yeni bir sürümünün önümüzdeki ay BNB Smart Chain’de kullanıcılara sunulacağını duyurdu. 

Bir Twitter duyurusuna göre, FLOKI (FLOKI) ticareti yakında Hindistan’ın en büyük ve en tanınmış borsası WazirX’te yayına girecek.

VET 1.0 ve VET 2.0 kurumsal sınıf protokolü ile teknolojik yeteneklerini sergiledikten sonra, VeChain şimdi bir sonraki güncellemesi olan VET 3.0 için whitepaper yayınladı.

Almanya’nın en büyük karma dövüş sanatları (MMA) ligi Ulusal Dövüş Şampiyonası artık DeFiChain platformu tarafından destekleniyor. 

Shiba Inu (SHIB) sahipleri, Binance ortaklığı sayesinde artık varlıklarını Latin Amerika seyahat şirketi Despegar’da rezervasyon yapmak için kullanabilirler. 

Terra Classic USD (USTC) artık bu büyük kripto borsasında Tether’in USDT’sine karşı alınıp satılabilir.

Litecoin, ödeme tokeni olarak Dogecoin’i geride bıraktı. Litecoin, son altı ayda Dogecoin (DOGE) gibi en iyi kripto para birimlerinin önünde yer aldı. 

Gizlilik odaklı web tarayıcısı Brave, Cuma günü kullanıcıların yalnızca kripto para birimi satın almalarına değil, aynı zamanda entegre Brave Wallet’tan ayrılmadan ABD doları, euro ve İngiliz sterlini dahil olmak üzere itibari para karşılığında satmalarına olanak tanıyan yeni bir özelliğin kullanıma sunulduğunu duyurdu. 

Bitcoin ve Altcoinler
Bitcoin ve Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

ABD Başsavcısı Damian Williams tarafından mahkemeye gönderilen bir mektuba göre, Sam Bankman-Fried federal mahkemede gününü beklerken, çevrimiçi yasal araştırma yapmasına, haberleri ve sporları takip etmesine, Amazon’da alışveriş yapmasına ve yemek siparişi vermesine izin verilmelidir.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre, Beyaz Saray’ın sorunlu kripto bankası Silvergate ile ilgili “durumun farkında” olduğunu ve “raporları izlemeye devam edeceğini” söyledi.

Sotheby’s, Dünya Kadınlar Günü onuruna NFT müzayedesi düzenlemek için dijital sanat kolektifi UnicornDAO ile iş birliği yaptı. 

İtalya’nın en çok kazanan futbol kulübü, uzun vadeli ortaklık başlarken yeni nesil kripto ticaret platformunun ekosistemine katılıyor.

Senatör Kirsten Gillibrand, Senato Tarım Komitesi’nin CFTC gözetimi hakkındaki duruşması sırasında yeni kripto yasa taslağını duyurdu. 

Kripto dostu banka Silvergate, “son endüstri ve düzenleyici gelişmeleri” suçlayarak bugün faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan JPMorgan, yakın tarihli bir raporunda kripto para piyasasındaki olumsuz duruşunu sürdürdü. 

Kripto para borsası Huobi’nin yerel tokeni olan HT tokeni, belirsiz nedenlerle aniden %93 düştü. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz