Ripple CEO’su: Kripto Endüstrisi Güveni Yeniden İnşa Etmeli

0
270

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD’deki kripto endüstrisinin durumu hakkındaki düşüncelerini paylaştı ve endüstrinin hem fayda hem de şeffaflık yoluyla güveni yeniden inşa etmesi gerektiğini belirtti. 7 Mart’ta bir tweet’te Garlinghouse, endüstrinin birlikte ilerlemesi gerektiğini söyleyerek bunun ancak şeffaflık ve fayda yoluyla gerçekleşebileceğini ekledi.

Kriptoya olan güveni yerle bir eden firmalara örnek olarak FTX ve Terra gibi şirketleri gösterdi. Bununla birlikte Garlinghouse, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kriptoya savaş ilan etmesiyle sektörün önemli ters rüzgarlarla karşı karşıya olduğuna da dikkat çekti. SEC Başkanı Gary Gensler’in firmalara kayıt yaptırma çağrısını eleştirdi.

Ripple patronu, diğer birçok G20 ülkesinin zaten çerçeveler oluşturduğunu ve rehberlik ettiğini söyleyerek düzenleyicileri sektörü düzgün bir şekilde düzenlemeye çağırdı. AB’nin kripto varlık (MiCA) düzenlemelerindeki pazarlarını ABD’nin neler yapabileceğinin bir örneği olarak gösterdi. Garlinghouse, geçtiğimiz günlerde Bloomberg ile yaptığı bir röportajda SEC ile XRP davası hakkında bu yıl bir karar verilmesini beklediğini belirtmişti. Ripple CEO’su, tüm kripto para birimi endüstrisi üzerinde geniş kapsamlı etkileri olabilecek davanın önemini vurguladı ve SEC’in kripto düzenleme yaklaşımını eleştirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz