Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
399
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Kıdemli trader Peter Brandt, Bitcoin’in “son derece nadir” bir grafik modelini tamamladıktan sonra 25 bin doları hedefleyebileceğini iddia ediyor.

İkonik bilim kurgu filmi dizisi Star Trek’ten ünlü Amiral James T. Kirk rolünü oynayan ve bir kripto meraklısı Kanadalı aktör William Shatner, Bruce Fenton’ın Bitcoin’i “aya” götürmesi gerektiğini söyledi. 

2008 mali krizi öncesinde konut piyasasına karşı başarılı bahisleriyle tanınan ünlü hedge fon yöneticisi Michael Burry, yatırımcılara bir uyarı gönderdi. 

Cathie Wood’un büyüme odaklı fonu ARK Invest tarafından hazırlanan yeni bir rapor, bitcoin’in diğer tüm büyük varlık sınıflarından daha iyi performans göstermeye nasıl devam ettiğini özetliyor. 

Wall Street Journal tarafından yayınlanan yakın tarihli bir yazıda, Omaha merkezli çok uluslu holding şirketi Berkshire Hathaway’in başkan yardımcısı ve Warren Buffett’ın sağ kolu Charlie Munger, ABD’nin Bitcoin’e federal bir yasak getirmesi gerektiğini savunuyor. 

Tanınmış yatırımcı ve Bitcoin savunucusu Anthony Scaramucci, Wall Street’in en iyi yatırımcıları Warren Buffett ve Charlie Munger’ın Bitcoin’i reddetmesiyle ilgili konuştu. Scaramucci, Buffett ve Munger’ın Apple’ı geçerli bir yatırım ürünü olarak kabul etmelerinin yaklaşık 40 yıl sürdüğünü belirtti. 

Son raporlar, Bitcoin’de 313 milyon dolardan fazla tutan yepyeni bir balinanın ortaya çıktığını gösteriyor.

MicroStrategy’nin hisse senedi fiyatı şu anda Ocak ayının başından bu yana %96,8 artışla 285,45 dolar olarak fiyatlandırılıyor.

Haftanın Altcoin Haberleri 

Ethereum ağındaki 20 ETH’lik devasa bir gas ücreti olan işlem, anonim bir kullanıcı tarafından gönderildi. 927.246 Gwei’ye eşdeğer bir ücretle yapılan bu işlem, 2021 boğa piyasasından sonra Ethereum ağında kaydedilen en büyük gas ücretlerinden biri olarak kabul ediliyor. 

Ethereum, 12 Eylül’den bu yana ilk kez 1.700 dolara ulaştı. 2 Şubat’ta yakılan Ethereum miktarı, 10 Kasım 2021’den bu yana yeni bir zirve olan 3.000’i aştı.

Sınır ötesi para transferlerinde uzmanlaşmış kripto şirketi Ripple, 2022 yılının son çeyrek sonuçlarını paylaştı.

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre Mina (MINA), fiyatı son 24 saatte %28,29 artarak 0,8334 dolara ulaştığı için bugün haftaya en çok kazananlardan biri olarak başlıyor.

Bilinmeyen MATIC balinası, fiyat kırmızıya dönmeden hemen önce milyonlarca Polygon tokenini çöpe attı. 

Finans devi, Brezilya’ya ön ödemeli kart getirmek için dünyanın en büyük borsasıyla ortaklık kurdu.

Yeni trend olan blockchain protokollerinden biri olan Flux (FLUX), halk yakında “halving” etkinliğine girecek.

CoinGecko verilerine göre Highstreet’in token’ı HIGH, son yedi günde %142 arttı.

Rapora göre Celsius’un sorunları 2022 yılında başlamadı, aksine Celsius’un operasyonel giderleri ve ödülleri finanse etmek için müşteri varlıklarını kullanmaya başladığı 2020 yılından bu yana ciddi sorunları bulunuyor.

Metaverse tokenları yeni yılın ilk ayında lider kripto para birimi Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi. 

Toyota, Astar Network’te (ASTR) hackathon düzenlemek için Web3 segmentindeki ilk ortaklığını kurdu.

Chainalysis tarafından sağlanan son verilere göre, kripto para birimi haclerları 2022’de 3,8 milyar dolarlık devasa bir komisyon elde etmeyi başardılar. 

“Big Short” filminin kahramanı Michael Burry, FOMC toplantısı öncesinde şifreli bir piyasa tahminini yayınladıktan sonra Twitter hesabını silmeye karar verdi.

Youtuber Logan Paul, Teksas’ın Batı Bölgesi’nde polis memuru Don Holland tarafından açılan bir davada sanık olarak seçildi.

FTM fiyatı yerel zirvelere ulaşırken, Fantom’un kurucusu yeteneklerini ortaya koyuyor.  2023’ün başından bu yana Fantom’un yerel token’ı FTM’nin fiyatı %180’den fazla artarak Mayıs başından bu yana en yüksek seviyesi olan 0,6 dolara ulaştı.

Cardano’da kısa süre önce piyasaya sürülen DJED stablecoin’in 1 dolarlık kıstasa olan sabitliğini kaybetmesi yatırımcılar arasında endişeleri artırdığından, işler tam olarak plana göre gitmedi. 

Shiba Inu ordusu, sevilen kripto para biriminin yanma oranını önemli ölçüde artırmayı başardı. 

Cardano’nun büyük yükseltme günü yaklaşıyor. Önümüzdeki 10 gün içinde Cardano’nun büyük bir güncellemeden geçmesi planlanıyor. 

altcoinler
altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Financial Times’ın yakın tarihli bir raporuna göre Twitter, platformunda ödemelere izin vermek için düzenleyici lisanslar arıyor.

Devam eden cezai kovuşturmaların ortasında, FTX’in kurucusu SBF olarak anılan Sam Bankman-Fried, Kasım ayında iflas işlemlerini durdurmaya çalışmakla suçlandı. 

New York yargıcı, Sam Bankman-Fried’in (SBF) Alameda Research veya FTX’in eski veya mevcut herhangi bir çalışanıyla iletişime geçmesini yasakladı.

PeckShield Alert blockchain güvenlik şirketi, Twitter hesabında, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in şirketi olan Alameda’ya ait konsolidasyon etiketli bir cüzdana aktarılan yaklaşık 13 milyon dolarlık kripto para tespit ettiğini duyurdu.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Horror (HZ) veya Chase Senecal olarak bilinen bir kimlik avı dolandırıcısından bir dizi NFT ele geçirdi.

Çarşamba günü yayınlanan bir ara mali güncellemeye göre, iflas etmiş kripto para borsası FTX’in 2022 sonu itibarıyla yaklaşık 1,4 milyar dolar nakit parası olduğu ortaya çıktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz