Kripto Paralar ve Kara Para Aklama İlişkisi

0
375

Amerika Birleşik Devletleri Mali Suçlarla Mücadele Ağı olan FinCEN’in müdür yardımcısı, kripto para birimi sektörünün kara para aklama önleme konusunda geri adım atmaması gerektiğini söyledi.

FinCEN müdür yardımcısı Jamal El-Hindi, sözlerini 6 Şubat’ta New York’ta bulunan Menkul Kıymetler Sanayi ve Finansal Piyasalar Birliği 20. Kara Para Aklama ile Mücadele (AML) ve Mali Suçlar Konferansı’nda yaptığı konuşmada açıkladı. El-Hindi konuşmasında, taraflar arasında yoğun bir işlem ve etkileşim ağı içeren menkul kıymetler ve vadeli işlemler endüstrisinin karmaşıklığına dikkat çekti.

Bu “inanılmaz derecede karmaşık” manzara, birincil aracı kurumları, vadeli işlem komisyoncularını, yürütme bayilerini, transfer acentelerini, takas şirketlerini ve yatırım fonlarını içeriyor. Fakat bu durum sadece bunlarla da sınırlı değil.

Bu son derece zorlu iklim içinde El-Hindi, yeni teknolojilerin durumu daha da kötüleştirebileceği konusunda uyardı.
En yüksek profili Facebook’un Libra projesi olan kripto para, sosyal medya ve mesajlaşma platformları, geleneksel finans sektörü aktörleriyle aynı uyum sorumluluklarını yerine getirmeli şeklinde konuşan El-Hindi şunları söyledi:

“Kripto para birimlerinin kurulmasına odaklanan sosyal medya ve diğerleri, teşvik ettikleri işlemleri yasa dışı bir şekilde görmezden gelemez”.

FinCEN’’in direktörü Kenneth A. Blanco da özellikle, FinCEN’in kripto para alanının gözetimi üzerinde belirgin ve olumlu bir etkisi olduğunu belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz