İnovasyonun Hindistan’da Kaderi

0
332
inovasyonun hindistandaki kaderi
inovasyonun hindistandaki kaderi

Hindistan devleti, bugüne kadar kripto paralar,  blockchain ve diğer yeni teknolojiler ile biraz paradoksal bir ilişki geliştirdi.

Hindistan Rezerv Bankası, 2018’de bankaların dijital varlıkları içeren herhangi bir işlem yapmasını yasakladığında kripto para birimlerini de fiilen yasakladı. Bu önlem ülkenin kripto ekosistemine de büyük bir darbe vurdu. O zamandan beri Hindistan’ın kripto topluluğu, yasağın meşrutiyeti konusunda merkez bankası ile mücadele ediyor.

Birkaç yıl boyunca ertelemenin ardından dava nihayet 14 Ocak – 23 Ocak arasında gerçekleşen bir duruşmada Yüksek Mahkemeye çıkarıldı. Hindistan İnternet ve Mobil Birliği, kripto para birimi sektörü adına ilk argümanları sunarak, RBI’nin dijital para birimleriyle bankacılık konusunda ülke çapında bir yasak koyarak kendi otoritesinin ötesinde hareket ettiğini savunuyordu.

Hindistan çok önemli bir dönüm noktasında. Davanın her iki tarafı da duruşmaların ardından iddialarının yazılı bir özetini sunmaya yönlendirildiler. Kararın ne olacağını belirlemek için henüz çok erken olsa da bu duruşmalar, kripto para birimi endüstrisine teknolojinin meşrutiyetini ve kripto para birimlerini birleştiren olumlu etkileri tartışmak için doğrudan yasa koyucularla etkileşim kurma fırsatı verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz