Rus Madencilik Şirketinden Yeni Gelişme

0
338

5 Aralık tarihinde yayınlanan haberde Rusya merkezli madencilik ve döküm şirketi Nornickel, metal finansı ve lojistik şirketi Traxys SA ve malzeme teknolojisi ve geri dönüşüm işine odaklanan Umicore SA ile bir anlaşma imzaladı. Bunun üzerine, Nornickel şirketi metal ticareti için geliştirdiği dijital platformu test etmeye başladı.

Bu anlaşmaya göre, müşteriler metaller tarafından desteklenen dijital token’ları satın alıp daha sonra ise malzeme karşılığında alım satım yapabilecekler.

Nornickel CEO’su Vladimir Potanin, şirketlerinin amacının yenilikçi ve modern iş bağlantıları kurmak olduğunu söyledi. Ayrıca, şirket birkaç sene içerisinde satışların %20’ye yakın artış göstermesini beklediğini dile getirdi.

Öte yandan, Sovyet döneminde inşa edilen büyük fabrikalar soğuk iklimin kripto madenciliğine sağladığı fayda nedeniyle son zamanlarda büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberde de belirttiğimiz gibi Sovyet bölgesindeki en büyük veri merkezi olan BitRiver, faaliyete geçti ve bölgede çok sayıda BTC madenciliği tesisi açılmaya başladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz