Ripple CTO, PayPal’ın Yeni Stablecoin Güvenlik Özelliğini Savunuyor

0
235
paypal
paypal

PayPal’ın kendi stablecoin’i PayPal USD’yi (PYUSD) piyasaya sürmesi, Ripple’ın CTO’su David “JoelKatz” Schwartz’ın özelliklerine ışık tutmak için mücadeleye girmesiyle güvenlik ve merkezileştirme etrafında tartışmalara yol açtı.

PayPal, resmi olarak kendi stablecoin’i PayPal USD’yi (PYUSD) piyasaya sürdüğünü duyurdu. Bu şirketin 2020’deki ilk baskından bu yana kripto para birimi ortamındaki en önemli adımını işaret ediyor. PayPal’ın kullanıcı tabanının ne kadar geniş olduğu göz önüne alındığında, ABD dolarına sabitlenen ve Paxos Trust tarafından yayınlanan PYUSD’nin piyasaya sürülmesinin, ana akım ödemelerde kripto kullanımını daha fazla teşvik etmesi bekleniyor.

Ancak kripto para birimi topluluğundaki bazıları, potansiyel bir güvenlik sorunuyla ilgili endişelerini dile getirdi. Bunu bir “merkezileşme saldırısı vektörü” olarak etiketleyen bazı kullanıcılar, geleneksel merkezi finansal sistemler ile birçok dijital para biriminin merkezi olmayan değerleri arasındaki gerilimleri vurguladı. Bu endişelere yanıt veren Ripple CTO’su David Schwartz, PYUSD’nin gerçek merkezileştirme yönünün, değerinin PayPal’ın onu dolar ile takas etme yasal yükümlülüğüne bağlı olmasında yattığını vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz