Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
217
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Piyasa değerine göre en büyük kripto para varlığı olan Bitcoin (BTC) ve ABD pazarında işlem gören 500 büyük hisse senedinin fiyatlarını takip eden piyasa değeri ağırlıklı endeks olan SPX500, aralarında kayda değer korelasyon belirtileri göstermeyi bıraktı. 

Yaklaşık 2.100 BTC (veya bugünkü kurlarla yaklaşık 56,3 milyon dolar) içeren hareketsiz bir Bitcoin adresi, yaklaşık altı yıl sonra aniden aktif hale geldi. 

Kripto analiz platformu IntoTheBlock, yakın tarihli bir gönderide Bitcoin’in olumlu bir fiyat artışı yaşadığı için büyük bir atılımın eşiğinde olduğunu belirtti. İzlenmesi gereken temel direnç seviyesi, 1,77 milyondan fazla adres için bir satın alma noktası olan 29.200 dolar.

Bir zamanlar lider Bitcoin borsası olan Mt. Gox, alacaklılara taahhüt ettiği geri ödeme planında önemli bir gecikme olduğunu açıkladı.

Haftanın Altcoin Haberleri

Araştırma firması RxR’nin, katman 2 ölçeklendirme ağlarının aktif kullanıcı tarafından benimsenmesini içeren harmanlanmış Metcalfe yasa merkezli değerleme modeline göre Ether, gerçeğe uygun değerine göre %27 indirimle işlem görüyor.

Grayscale, SEC’e başvuruyu bıraktığı için başka bir Ethereum Vadeli İşlemler ETF’si istiyor.

Yaklaşık sekiz yıldır aktif olmayan bir Ethereum ICO katılımcısı, Coinbase’e 32.1 ETH aktardı.

Ethereum (ETH), rakibi Bitcoin (BTC) karşısında 2023’ün en düşük seviyesini gördü. Son TradingView verilerine göre ETH/BTC ticaret çifti, Aralık 2021’deki 0,088 BTC zirvesinden tam bir tezat oluşturarak 0,059 BTC’ye düştü.

Büyük bir ETH balinası, Binance kripto borsasından 5.040 ETH çekerek toplam 8,17 milyon dolara ulaştı.

Whale Alert tarafından yayınlanan son X gönderilerine göre, San Francisco merkezli kripto para birimi Ripple Labs, son 14 saat içinde kripto takipçisinin “bilinmeyen” olarak işaretlediği bir cüzdana 80 milyona yakın XRP aktardı.

Yakın zamanda yapılan bir röportajda, Ripple’ın likidite ürünleri başkanı Brad Chase, fintech şirketinin e-Ticaret konusundaki büyük vizyonunu açıkladı: Ripple, her e-Ticaret şirketini bir kripto şirketine dönüştürmek istiyor. 

XRP haftalardır ilk kez kilit seviyeyi aştı. Piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimi olan XRP, haftalardır ilk kez 0,52 doları aştı.

Ripple CEO’su Mainnet 2023 etkinliğinde Ripple’ın çeşitli ülkelerde yeni personel işe alabilecek kadar güvenli olduğunu paylaştı.

XRP Ledger yepyeni bir rekora imza attı. Yaklaşık bir ay önce XRP Ledger, dikkate değer bir kilometre taşı olan 82 milyonuncu ledger’ı başarıyla kapattı.

Birden fazla blok zinciri arasında birlikte çalışabilirliği kolaylaştıran bir ağ olan Polkadot, USD Coin’in (USDC) Varlık Merkezine entegre edildiğini duyurdu.

VeChain yeni mobil cüzdanın resmi lansmanını duyurdu. VeChain blockchain protokolü, kendi kendine saklama cüzdanının lansmanıyla yeni bir kilometre taşını kutluyor.

CoinMarketCap’in verilerine göre, Terra Classic (LUNC) son 24 saatte %10’dan fazla artış göstererek fiyatını 0,00006155 dolara çıkardı.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Dallas Maverick’in sahibi ve milyarder teknoloji yatırımcısı Mark Cuban, “aylarca hareketsizlikten” sonra muhtemelen bir kimlik avı bağlantısına tıkladıktan sonra hafta sonu yaklaşık 870.000 dolar değerinde token kaybetti.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Başkan Yargıç Faruqui’nin düzenleyicinin ticaret platformunun yazılımının derhal denetlenmesi talebini reddetmesinin ardından Binance borsasına karşı devam eden davasında bir büyük darbe daha aldı. 

Macar kolluk kuvvetleri, kripto para biriminin vergi kaçakçılığı amacıyla yasa dışı kullanımında önemli bir ilerleme kaydetti.

CNBC’nin 19 Eylül’de planlardan haberdar olan kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Apple ve Goldman Sachs vadeli işlem ticareti için bir uygulama başlatma planlarından vazgeçti.

En büyük kripto türev borsalarından biri olan Bybit, nihayet 2023 yılı sonuna kadar İngiltere pazarından ayrılmaya karar verdi.

Önemli bir varlık yönetimi şirketi olan Valkyrie Funds, yakın zamanda kaldıraçlı Bitcoin Vadeli İşlemler ETF’sinin geçerlilik sonrası tarihinde bir değişiklik yaptığını duyurdu. İlk olarak 15 Mayıs 2023’te dosyalanan firma, bu yenilikçi ürünün 20 Ekim’de piyasaya sürülmesini bekliyor.

NFT’ler için üst düzey bir pazar yeri olan OpenSea, bilinmeyen “üçüncü taraf satıcı” tarafından yapılan API sızıntısının ikinci kurbanı oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz