Mark Cuban Kripto Dolandırıcılığına Yaklaşık 1 Milyon Dolar Kaybetti

0
195
Mark Cuban
Mark Cuban

Dallas Maverick’in sahibi ve milyarder teknoloji yatırımcısı Mark Cuban, “aylarca hareketsizlikten” sonra muhtemelen bir kimlik avı bağlantısına tıkladıktan sonra hafta sonu yaklaşık 870.000 dolar değerinde token kaybetti.

Kimlik avı saldırıları, kullanıcıları hassas verileri ifşa etmeleri, kötü amaçlı yazılım indirmeleri ve özel bilgilerini ifşa etmeleri için kandırır. Bu tür saldırılar, kripto endüstrisinde son derece yaygındır; kullanıcılar, bir kripto cüzdanındaki isteklerin kaynağını kontrol etmekte başarısız olabilir veya orijinali taklit eden, yalnızca varlıkları çalmak için var olan sahte bir uygulamayı bilmeden indirebilir.

Blockchain verilerine göre Cuban’ın cüzdanında ABD’ye sabitlenmiş stabilcoinler, stake edilmiş ETH (stETH), SuperRare (RARE) tokenleri ve bazı Ethereum Name Service (ENS) tükendi. Daha sonra Cuban muhtemelen bu işlemler konusunda uyarıldı ve cüzdanda oturum açarak ve tokenleri Coinbase değişim adresine aktararak 2,5 milyon dolar değerindeki Polygon MATIC tokenlerinden tasarruf etmeyi başardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz