Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
299
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin geçen haftaya göre %10,6 artış kaydederek29.000 dolar işaretine doğru yükseldi. 

Finansal güç merkezleri BlackRock ve Invesco’nun son ETF başvurularıyla desteklenen, dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 19 Nisan’dan bu yana ilk kez 30.000 doları geçerek dramatik bir artışa tanık oldu.

Dünyanın önde gelen kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), hareketli ortalama yakınsama sapması (MACD) 2021’in sonlarından bu yana ilk kez yükseliş bölgesine geçerek önemli bir yükseliş sinyali verdi.

Bitcoin’in (BTC) ani rallisi iki ayın en yüksek seviyelerine yükseldi ve opsiyon piyasasında aktiviteyi artırdı. 

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), haftalık %18 artışla Mart ayından bu yana en iyi haftasını yaşıyor olabilir.

Bitcoin’in fiyatı, bugün erken saatlerde Bitstamp borsasında bir yılın en yüksek seviyesi olan 31.431 dolara fırladı. Artış, bir borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu telaşını çevreleyen büyüyen bir coşku dalgası tarafından desteklendi.

Haftanın Altcoin Haberleri

Bitcoin’de (BTC) bir gecede görülen ralli, Cardano’nun ADA’sı ve Ethereum (ETH) gibi kripto paraların %7’ye kadar yükselmesine ve bu ayın en büyük tek günlük kazançlarından birini kaydetmesine yol açtı.

İkinci en büyük dijital para birimi Ethereum (ETH), 1.820 dolar seviyesini geri kazanarak büyümeye devam etmek için tersine döndü.

Şaşırtıcı bir şekilde, en iyi tokenlerden biri olan Shiba Inu (SHIB), geçen hafta %18’in üzerinde kayda değer bir artış yaşadı.

Terra kurucusu Kwon ve eski CEO’su Han Chang-Joon’a Karadağ mahkemesi tarafından dört ay hapis cezası verildi.

Başlangıçta 28 Haziran’da yayınlanacak olan dijital Euroyu desteklemek için gereken Avrupa Birliği mevzuatı askıya alındı.

Bitcoin Cash, bir gecede %24 ralli ile bugün piyasadaki en büyük yükselişi kaydetti. 

San Francisco merkezli blockchain şirketi Ripple, Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) ilkesel onay aldı. Lisans, tartışmalı şirketin düzenlenmiş dijital ödeme tokeni hizmetleri sunmasına olanak tanır. 

Meme coin PEPE büyüme oranı açısından altcoinler arasında lider seviyede. Bitcoin (BTC) ve çoğu altcoin büyük bir artış gördüğü için kurbağa temalı meme coin PEPE %38 oranında yükseldi.

Mythical Games’in oynaması ücretsiz bir oyunu olan NFL Rivals, zorlu bir kripto ortamında ve NFL’nin sezon dışında piyasaya çıkmasına rağmen 1 milyonun üzerinde indirme elde etmeyi başardı. 

Bitcoin Cash (BCH), Fidelity, Schwab ve Citadel tarafından desteklenen borsa EDX’in token’ı Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC) ile birlikte listelemesinden sonra son üç günde %36,5 arttı. 

An itibariyle 20 milyona yakın SHIB tedavülden kaldırıldı. Bu arada, SHIB fiyatı geçen hafta kabaca %15 artarak tırmanmaya devam ediyor.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Milyarder girişimci Mark Cuban, kripto para düzenlemesine güncellenmiş bir yaklaşım için baskı yaparak, mevcut yasal çerçeveyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) finansal manzarayı yeniden şekillendirmek için bir hareketle küresel bir kripto para birimi platformu geliştirdiği söyleniyor.

Bitcoin (BTC) Lightning Network, bugün ticaret platformu tarafından paylaşılan yakın tarihli bir Twitter gönderisinde onaylandığı üzere Binance borsasına geliyor. 

Futbolun uluslararası yönetim organı olan FIFA, “WE ARE” kampanyasının bir parçası olarak dokuz ticari marka başvurusu daha yaparak, metaverse dünyasındaki ayak izini genişletti.

“GutterMelo MB.03” NFT spor ayakkabıları, gerçek hayattaki fiziksel bir spor ayakkabı muadili ile eşleştirildi ve 29 Haziran’da OpenSea’de satışa sunulacak.

Eski Ripple danışmanı ve Federal Rezerv Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael S. Barr, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ile bir toplantı yaptı.

Şirketin Cuma günü yaptığı duyuruya göre, dijital varlık takas platformu Crypto.com İspanya merkez bankasına sanal varlık hizmet sağlayıcısı (VASP) olarak kaydı güvence altına aldı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Sec’i suçladı ve blockchain devi Ripple’ın yanında olduğunu gösterdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz