Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
364
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

“Zengin Baba Yoksul Baba” yazmasıyla ünlü Robert Kiyosaki, altın ve gümüşe de inansa da Bitcoin’e bahis yapmaya devam ettiğini belirtti.

Standard Chartered Bank’ın bir araştırma raporuna göre, kripto kışı nihayet sona erdi ve dünyanın en büyük kripto para birimi olan bitcoin (BTC), yıl sonuna kadar 100.000 dolara ulaşma potansiyeline sahip.

9to5Mac raporlarına göre Apple, kısa süre önce esrarengiz Satoshi Nakamoto tarafından kaleme alınan Bitcoin teknik incelemesini en son macOS Ventura beta sürümünden kaldırdı.

Kripto yöneticisi Justin Bons, Bitcoin (BTC) ve XRP’nin gerçekten merkezi olmayan finans (DeFi) projeleri olmadığını iddia ediyor.

Blockchain verileri, uzun vadeli bitcoin (BTC) sahiplerinin neredeyse bir yıldır ilk kez karlı olduğunu gösteriyor. Tarihsel olarak, uzun vadeli sahipler için yenilenen kârlılık, büyük pazar rallilerinin habercisi olabilir. 

Santiment, Nisan ortasından bu yana fiyatlar dalgalanıp hafifçe düşerken, 100 ila 10.000 BTC tutan adreslerin cüzdanların toplamda 64.094 coin eklediğini belirtti. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Eski bir Ethereum (ETH) cüzdan adresi, yaklaşık sekiz yıllık uyku halinin ardından aniden hayata döndü. 

Daha geniş dijital para birimi ekosistemi, bugün %2,66 artarak 1,19 trilyon dolara yükselen birleşik kripto piyasası değerinde gösterilen kanıtlarla birlikte yükseliş eğilimi gösterdi.

XRP, fiyat toparlanmasının ardından piyasa değerine milyar dolardan fazla ekledi. CoinMarketCap verilerine göre, XRP tokeninin piyasa değeri son 24 saatte 1,3 milyar dolardan fazla arttı.

Ripple, bir önceki çeyrekte kaydedilen 226,31 milyon dolara kıyasla önemli bir artışla, alımlar hariç toplam XRP satışlarının 361,06 milyon dolara ulaştığı güçlü bir ilk çeyrek raporu bildirdi.

Çökmüş kripto para birimi üreticisi Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon’un avukatları, bir ABD mahkemesinden Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından kısmen yetki eksikliği nedeniyle kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmesini talep etti.

Piyasa değerine göre en büyük stablecoin ve üçüncü en büyük kripto para birimi olan Tether (USDT), algoritmik rakibi TerraUSD’nin bir yıldan kısa bir süre önce çökmesinden sonra kaybettiği tüm piyasa değerini geri kazanmaya neredeyse hazır.

Merkezi olmayan ve saklama dışı cüzdan hizmetleri sağlayıcısı Metamask, Ethereum proof-of-stake (PoS) protokolünün baskın destekçilerinden biri olarak ortaya çıktı.

IntoTheBlock’a göre, Cardano ağı son günlerde büyük işlemlerin sayısında ve hacminde bir artış gördü.

Balina birikimi ivme kazandıkça, Arbitrum fiyatı yükseliyor. Arbitrum (ARB), bugün yüksek performanslı dijital para birimlerinin çoğundan daha yükseldi.

Geliştirici Mythical Games’in Çarşamba günü yaptığı duyuruya göre, NFT’lere sahip resmi lisanslı bir mobil oyun olan NFL Rivals, artık hem Apple’ın iOS App Store’unda hem de Google’ın Android Play Store’unda erken erişimde yayında.

Meme coinlerden ilham alan Baby Doge Coin, Trust Wallet ile entegrasyonunu duyurarak genel kabul görme yolunda önemli bir adım attı.

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Sunday Mail’in bildirdiğine göre, Zimbabve Merkez Bankası (RBZ), yerel para birimi olan Zim dolarını dengelemeye yardımcı olmak için altına dayalı bir dijital para birimini yasal ödeme aracı olarak sunmayı planlıyor.

Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, bir yılı aşkın bir süre önce Rus vatandaşları için uyguladığı kısıtlamaları sessizce kaldırdı.

Google tarafından sunulan bir bulut hizmetleri platformu olan Google Cloud, şimdi Web3 girişimleri için kripto alanındaki en büyük şirketlerden bazılarıyla işbirlikleri ve ortaklıklardan yararlanan özel bir girişim sunuyor.

Hong Kong’un finans düzenleyicisine göre, kripto firmaları için lisanslama yönergelerinin Mayıs ayında başlaması ve bireysel yatırımcılara erişimin 1 Haziran’da başlaması bekleniyor. 

Bloomberg’in zenginler listesine göre, Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’nun dünya çapında ilk üç finans milyarderi arasında yer alması bekleniyor. 

Cameron Winklevoss, bankacılık krizi konusunda düzenleyici çifte standartlar iddia ediyor.

Teknoloji devi Samsung, küresel kripto kabulünü artırmayı ve Web3 toplulukları için akıllı telefon deneyimini geliştirmeyi amaçlayan lider kripto para platformu Crypto.com ile bir ortaklık imzaladı.

Polygon Labs ve Google Cloud, Ethereum ölçeklendirme protokolünün altyapısının ve geliştirici araçlarının geliştirilmesini ve benimsenmesini sağlamak için çok yıllı bir anlaşmada iş birliği yapacak.

Reuters’e göre, küresel ödeme devi Mastercard, kripto şirketleriyle daha fazla ortaklık arayarak kripto para birimi ödeme kartı programını genişletmeyi umuyor. 

Ödeme devi PayPal, popüler mobil ödeme hizmeti Venmo için yeni bir özellik sunarak kripto para piyasasını daha da kucaklıyor.

Crypto Credential ortaklığının bir parçası olarak, L1 blockchain Aptos’un (APT) arkasındaki geliştirme kuruluşu Aptos Labs, Mastercard’ın kripto ekosistemindeki çözümlerinin benimsenmesini destekleyecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz