Winklevoss: Düzenleyiciler Çifte Standart Uyguluyor

0
271

Cameron Winklevoss, bankacılık krizi konusunda düzenleyici çifte standartlar iddia ediyor. Gemini’nin CEO’su, First Republic bir “kripto” bankası olsaydı, işlerin farklı şekilde ele alınacağını söylüyor.

New York merkezli kripto borsası Gemini’nin kurucu ortağı ve CEO’su Cameron Winklevoss, ABD düzenleyicilerini First Republic Bank krizini ele alırken çifte standart uygulamakla suçladı. Winkelvoss’a göre, First Republic bir “kripto bankası” olsaydı, “haftalar önce iflas etmişti”. Winklevoss’un iddiaları, ABD’de faaliyet gösteren kripto şirketlerine karşı olası koordineli çabalar hakkında daha fazla bilgi aramak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesinin üç Cumhuriyetçi üyesi tarafından kaleme alınan bir dizi yakın tarihli mektupla aynı çizgide.

Hem Silvergate hem de Silicon Valley Bank’a sırasıyla 8 Mart ve 10 Mart’ta devlet kayyumu atandı. 26 Nisan’da CNBC’den alınan bir rapora göre, First Republic’in danışmanları şimdi, güç durumdaki firmaya 30 milyar dolardan fazla göndermiş olan daha büyük ABD bankacılık kurumlarını hükümetin almayı reddetmesi nedeniyle daha fazla mali yardım sağlamaya çalışıyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz