Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
383
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Zincir içi analitik firması Santiment, 34.723 BTC’nin 30 Eylül’de borsalardan çekildiğini ve üç aydan uzun bir sürenin en yüksek yüksek seviyesini ve 2022’de dördüncü en büyük Bitcoin hareketini işaret ettiğini bildirdi.

Emtia traderı Peter Brandt, Bitcoin fiyatının potansiyel olarak sıfıra düşebileceğine dair uzun zamandır tahminine bağlı kalmaya devam ediyor. Grafik uzmanı hala böyle bir felaket senaryosunun ortaya çıkma olasılığının %50 olduğuna inanıyor.

CoinGecko verilerine göre, toplam kripto para piyasası değeri, büyük kripto para birimleri Salı günü önemli kazançlar kaydettikten sonra 1 trilyon doları geri almayı başardı.

Ağustos ayında şirketin CEO’luğundan daha fazla Bitcoin stratejisine ve satın almalarına odaklanmak için ayrılan MicroStrategy’nin kurucusu Michael Saylor, biraz Bitcoin vermeye karar verdi.

Arcane araştırmacılarına göre, en büyük kripto para birimi önemli bir volatilite patlaması görebilir. Arcane’deki araştırma başkanı Bendik Norheim Schei, Barron’s’a Bitcoin boğalarının 22.500 dolar seviyesini aşmayı başarırlarsa 25.000 doları hedefleyebileceğini söyledi. 

Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Ekim ayının tarihsel olarak Bitcoin (BTC) için 2014’ten bu yana en iyi ay olduğunu ve bu ay için ortalama %20’lik bir kazanç elde ettiğini ve zirvede görünen emtiaların Bitcoin’in dibe ulaştığı anlamına gelebileceğini belirtti. 

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, kendisini ve diğer önde gelen kişileri taklit eden kripto para birimi dolandırıcılık botlarından şikayet etti. 

Gokhshtein Media’nın kurucusu, eski ABD’li politikacı David Gokhshtein, Bitcoin’in 100.000 dolara ulaşacağından şüphe ediyor ancak XRP’nin toparlanmasını bekliyor. 

Çoğu kripto para birimi Bitcoin karşısında %2 veya daha fazla değer kaybetti ancak Ripple şirketinin kripto para birimi XRP yükselişini sürdürüyor. 

Charles Hoskinson, Ripple-SEC davasına karşı tutumunu netleştiriyor, XRP’nin bir emtia olarak düzenlenmesi gerektiğini söylüyor. 

Shibburn Twitter hesabına göre, son yedi günde 54’ten fazla işlemde 563.864.006 SHIB token yakıldı.

Financial Times’ın yakın tarihli bir raporuna göre, Celsius Network’ün kurucusu Alex Mashinsky, kripto para birimi borç veren müşterilerinin hesaplarını dondurup piyasaya şok dalgaları göndermeden hemen önce vergi ödemek için platformdan 10 milyon dolar çekti.

Yaklaşık 1,7 milyon dolar değerinde Shiba Inu (SHIB), anonim bir kripto cüzdanına gönderildi.

Luna Classic, LUNC’nin değeri hafta içinde %70’in üzerinde ve ay için %44’ün üzerinde arttı ve traderlar Binance’den son token yakma rakamlarını beklerken Pazar günü 0.00365 dolara ulaştı. 

Terra’dan Do Kwon, medyadaki kripto para varlıklarının Güney Koreli yetkililer tarafından dondurulduğuna dair haberleri yalanladı.

CoinGecko verilerine göre, toplam kripto para piyasası değeri, büyük kripto para birimleri Salı günü önemli kazançlar kaydettikten sonra 1 trilyon doları geri almayı başardı.

Çok beklenen Shiba Inu kart koleksiyon oyunu, ilk olarak Avustralya ve Vietnam’da piyasaya sürüldükten sonra artık dünya çapında mevcut.

Eski CEO Alex Mashinsky, eski CSO Daniel Leon ve CTO Nuke Goldstein, şirket tüm müşteri çekimlerini askıya almadan önce kripto paralarını çekti.

Cardano’dan Charles Hoskinson, Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin ile tekrar çalışmaya istekli olacağını söyledi. 

Küresel varlık yönetimi firması GoldenTree, merkezi olmayan borsa (DEX) SushiSwap’ta 5,3 milyon dolarlık token hissesini açıkladı ve SUSHI tokeni, yükselişe geçen yatırımcılarla birlikte %13 yükseldi. 

Shiba Inu ve PlaySide Studios’tan Shiba Eternity, lansmanından bir gün sonra SHIB sahiplerinin sayısı 2.220 artarak yaratıcılarına bariz bir pazarlama başarısı getirmeyi çoktan başardı.

FTX, teklifini 40’tan fazla ülkeye genişletiyor ve kullanıcıların kriptolarını her yerde harcamasına izin veriyor. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Kripto dijital bankacılık firması Juno, ürünleri ve operasyonları genişletmek ve ilk tokenleştirilmiş sadakat programını başlatmak için A Serisi finansman turunda 18 milyon dolar topladı.

Efsanevi Bitcoin (BTC) meraklısı ve darknet pazarı Silk Road’un yaratıcısı Ross Ulbricht, çifte ömür boyu hapis cezasının 10. yılına başladı. 

BMEX’in piyasaya sürülmesi piyasa koşulları nedeniyle ertelendi, ancak borsa CEO’su 2022’nin sonundan önce piyasaya sürülmesini istiyor.

Şu anda a16z’nin ortağı olan eski CFTC komisyon üyesi Brian Quintenz, kripto endüstrisinin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) neden memnun olmadığını anladığını, ancak düzenlemenin kendisini sorun olarak görmediğini söyledi.

Dünyanın en büyük bitcoin madencilik teçhizatı üreticilerinden biri olan Bitmain ile ortak girişimi bulunan Bitcoin madencisi Merkle Standard, son sekiz ayda toplam bilgi işlem gücünü veya hash oranını yaklaşık 0,3 EH/s’den 3,1 exahash’a (EH/s) çıkardı. 

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, NFT ve Metaverse yatırımını hızlandırmanın hükümetin dijital dönüşüm planlarının önemli bir parçası olduğunu duyurdu.

Rusya, Salı günü Başsavcılığın talebi üzerine, hacim olarak dünyanın üçüncü büyük kripto borsası olan OKX’e erişimi engelledi. 

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Çarşamba günü web sitesinde, Terra’nın yaratıcısı Do Kwon’un pasaportunu geçersiz kılacağını açıklayan bir kamuoyu duyurusu yayınladı.

Kripto para piyasası bir başka saldırıya daha tanık oldu. Bu sefer BNB Zinciri, bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğradı. 

Avrupa Birliği, sekizinci yaptırım turunun bir parçası olarak Rus kuruluşlarına kripto hizmetlerine genel bir yasak getirdi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz