Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
312
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri Salı günü yükseldi ve daha önceki bir geri çekilmeyi tersine çevirdi. Bitcoin, 15 Şubat’ta 44.180 dolarlık gün içi en yüksek seviyelerine ulaştı

Bitcoin ağ hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 248.11 EH/s’ye ulaştı. 

Fundstrat’tan Tom Lee, 200.000 dolarlık fiyat hedefini ikiye katladı.

ETF Stream’in bildirdiğine göre, dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinden birinin küresel bir yan kuruluşu olan Fidelity International, Avrupa’da ilk Bitcoin borsasında işlem gören ürününün (ETP) piyasaya sürüldüğünü duyurdu. 

Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin’in kurucu ortağı Billy Markus tarafından dolandırıcılığının ekran görüntüsüne yanıt olarak, Twitter’da kripto para birimi dolandırıcılarının çoğalmasından yakındı. 

Ünlü Hollywood yıldızı Ryan Reynolds, kripto para birimi endüstrisi ve geleceği hakkında konuştu.

Güneydoğu Asya’nın varlık bakımından en büyük bankası olan DBS Bank, bu yıl bireysel kullanıcılarına Bitcoin ve kripto para ticareti hizmetleri sunmayı planlıyor.

Warren Buffett’in sağ kolu Charlie Munger, kripto para birimlerini sert bir şekilde eleştirmeye devam ediyor. Son olarak Munger, kripto paraları yasaklama çağrısında bulundu ve onları “zührevi bir hastalık” ile kıyasladı.Tesla CEO’su Elon Musk, Berkshire Hathaway’in başkan yardımcısı Charlie Munger’ın son kripto eleştirisinin ardından Munger ile yıllar önce yaşadığı bir anısını paylaştı.

Nvidia’nın özel kripto madenciliği donanımından elde edilen gelir, 2021’in 3. çeyreğinde 105 milyon dolardan 4. çeyrekte sadece 24 milyon dolara düştü.

Intel CEO’su Patrick Gelsinger, Bloomberg ile yakın tarihli bir röportajda Bitcoin’in iklim üzerindeki etkisini eleştirdi.

Haftanın Altcoin Haberleri

Bir CryptoPunks NFT bugün 8.000 ETH veya 23,7 milyon dolar karşılığında satıldı. Geçen Haziran ayında belirlenen 11.8 milyon dolarlık önceki CryptoPunks rekorunu ikiye katladı.

Ethereum adresleri geçen yıldan bu yana güçlü ve istikrarlı bir artış gösteriyor, ancak günlük işlem hacimleri ve zincirdeki balinaların sayısı azalıyor. 

Sosyal medya devi Twitter, Eylül ayında Bitcoin bahşişi gönderme özelliğini ekledi, şimdi ise ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum için destek ekliyor.

Milyarder Elon Musk, uydu internet sağlayıcısı Starlink’in en büyük meme parası olan Dogecoin’i kabul etmeye başlayabileceğini ima etti. 

Samsung’un yeni Galaxy S22 akıllı telefonu, Güney Kore’de ön sipariş veren tüketiciler için Theta Network aracılığyla NFT ile birlikte gelecek.

WhaleStats izleme hizmetinden alınan veriler, Shiba Inu’nun net akışı son 24 saatte %850’den fazla artarak piyasaya pozitif bir fon akışı olduğunu gösterdi.

Chainlink, MATIC’ten daha iyi performans göstererek en büyük Ethereum sahipleri tarafından en çok işlem gören kripto para haline geldi.

Cardano’nun SundaeSwap DEX’i, kilitlenen toplam değerde 100 milyon dolarlık sınırı geçtikten sonra yeni bir dönüm noktasına ulaştı. 

Çinli kripto gazeteci ve blog yazarı Colin Wu, iki popüler blok zinciri platformu olan Polygon (MATIC) ve Filecoin’in (FIL) NFT’ler, Metaverse ve oyun alanındaki ortaklıklarını derinleştirdiğini belirtti. 

Ocak ayının sonundaki durgunluğun ardından ağ genelindeki DeFi faaliyetinin artmasıyla Avalanche (AVAX) bu sabah erken saatlerde 97 doların üzerine çıkarak haftalık en yüksek seviyeye ulaştı. 

Orijinal meme kripto para birimi Dogecoin’in kurucu ortağı Billy Markus, hedefine ulaşana kadar her gün Twitter bahşişlerinde orijinal meme tokeni Dogecoin’i eklemek için uğraşacağını belirtti. 

Cardano, yeni adreslerin %167 oranında artmasıyla zincir içi aktivitede büyük bir artış kaydetti. 

Yakılan Shiba Inu tokenleriyle ilgili yakın zamanda paylaşılan istatistikler, bir gün içinde 120 milyonunun yok edildiğini gösterdi.

 

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase (COIN), Super Bowl 2022’de feci bir reklam çıkışının ardından hisselerinin alım satım öncesi %5 düştüğünü gördü.

Metaverse ve NFT segmentlerinde aktif olan yeni bir çok ürünlü kripto para ekosistemi olan Boom, bir sonraki ürün sürümlerinin ayrıntılarını paylaştı.

İç giyim devi Victoria’s Secret, ticari marka avukatı Josh Gerben’e göre, sanal iç çamaşırları, ayakkabı, şapka, gözlük, çanta ve moda aksesuarları satmak için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine birkaç ticari marka başvurusunda bulundu.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 1988 yılında yasanın kabul edilmesinden bu yana ilk kez Acil Durum Yasası’nı başlattı. Kanada başbakanının bu hamlesi, kara para aklama yasalarının kitle fonlaması platformlarını ve kripto para birimi işlemlerini de içeriyor.

Coinbase, Scott Bauguess’i küresel düzenleyici politikadan sorumlu yeni başkan yardımcısı olarak bünyesine kattı.

Mastercard, 500 profesyonel daha işe alarak sunduğu danışmanlık hizmetlerini genişleteceğini duyurdu.

Disney şirketi, metaverse stratejisine öncülük edecek yöneticiyi buldu. 

Colorado’nun yaz sonuna kadar devlete vergi ve diğer ödemeler için kripto para kabul etmeye başlayacağını söyledi.

Bloomberg haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri kripto şirketlerini ülkeye çekmek amacıyla bu çeyreğin sonuna kadar sanal varlık hizmet sağlayıcıları için federal lisanslar vermeye hazırlanıyor.

Yatırımcılara gayrimenkul ve sanat gibi alternatif yatırımlara erişim sağlayan çevrimiçi bir platform olan Yieldstreet, ünlü risk sermayesi şirketi Pantera Capital ile ortaklaşa ilk kripto fonunu duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz