Fidelity Bitcoin Ticareti Lisansını Aldı!

0
524

Yönettiği 2.8 trilyon dolar ile dünyanın önde gelen yatırım firmalarından Fidelity;  New York State Department of Financial Services (NYDFS)’den Bitcoin ticareti yapabilme ve saklama lisansı aldıklarını duyurdu.

Fidelity Digital Assets başkanı Tom Jessop; önümüzdeki dönemde Fidelity’nin Bitcoin’den başka kripto paraları için de hizmet vermesi planladıklarını ve deniz aşırı bölgelerdeki fırsatları değerlendirebileceklerini söyledi. Bu açıklama Fidelity ilerde Avrupa ve Asya menşeli paralarda da mı hizmet verecek sorusunu akıllara getirdi.

 

Dijital varlıklar için kurumsal seviyede hizmet standartlarını belirleyeceklerini açıklayan Fidelity, duyurusunda risk yönetimi, güvenlik ve finansal standartlara uygun bir altyapı oluşturacağını da belirtti. Amerika’da devasa fonların varlıklarını yöneten Fidelity’nin artık bu pastada kripto paralara da pay veriyor olması piyasalarda heyecan verici bir haber olarak karşılandı.

NYDFS bu yıl 23 firmaya kripto ile alakalı lisansı vermişti. Adından çokça söz ettiren Bakkt platformu da bu lisansı alanlardandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz