19 Kasım Bitcoin Teknik Analizi – Fiyatlar Ne Olacak?

0
865

Bitcoin’in dün gelen sert düşüşün ardından 8.000 dolar psikolojik desteğinde tutunmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Günlük grafikte Bollinger Bandının alt çizgisine iyice yapışan fiyatlar satış baskısının hala sert bir şekilde devam ettiğinin belirgin bir göstergesi.

8.000 dolar psikolojik desteğinin kırılması durumunda Bitcoin için Çin efektiyle yaşanan sert yükselişin kazançları tamamiyle ortadan kalkabilir. Bu durumda haberler gelmeden evvel yükselişin başladığı 7.300 dolar seviyesi önemli bir destek noktası olarak karşımıza çıkıyor.

An itibariyle günlük grafikte tüm hareketli ortalamalarının aşağısında olan Bitcoin için yukarı yönlü harekette karşılaşacağı ilk önemli direnç noktası 8.550 dolar seviyeleri olarak gözükmekte. Buranın aşılması durumunda 9.000 dolar ve 9.300 dolar seviyeleri bir sonraki direnç seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

İndikatörler üzerinden baktığımızda Bitcoin’de günlük grafikte RSI 35 seviyesinden geçmekte. 30 seviyesi’nin RSI için önemli bir destek noktası olabileceğini göz önünde bulundurmakta fayda olacaktır. 4 saatlik grafikte ise RSI aşırı satış konumuna geçmiş ve 21 seviyesine kadar gerilemiş durumda. Diğer bir deyişle 4 saatlik grafikte RSI son bir ayın en düşük seviyesinde diyebiliriz.

Heikin Ashi indikatörüne baktığımızda Bitcoin için günlük grafikte kesintisiz bir şekilde son 13 gündür sat sinyali geldiğini görmekteyiz. Yukarı doğru gölge bırakmayan mumlar Heikin Ashi indikatörünün henüz Al sinyali vermeye hazırlanmadığını bizlere gösteriyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz