Europol Monero İşlemlerini Takip Edemiyor

0
354

Bilindiği üzere Monero gizlilik üzerine kurulu bir kripto para projesidir. Monero zinciri içersinde yapılan işlemlerde eşlerin takibini yapmak hemen hemen imkansızdır. Şimdi de Europol (Avrupa Polis Teşkilatı) bu konuyla alakalı bazı tespitlerde bulundu.

Europol’a bağlı Avrupa Siber Suçlar Merkezi’nin yakın tarihli bir sunumuna göre Monero zinciri içersindeki kişiden kişiye yapılan işlemlerde ayrıntılı araştırmalar sonucunda bile IP’ler veya para hareketleri tam olarak tespit edilemiyor.

Avrupa’nın privacy kriptolara karşı tutum almaya başladığı artık bilinen bir gerçek. Europol bu yıl içersinde Bitcoin işlemlerini gizlileştirmeye yarayan Bestmixer girişimini devredışı bırakmıştı.

Bitcoin ve Ethereum gibi zincirler her ne kadar mahremiyet sağlasa da bu zincirler üzerinden birçok şekilde takip yapabilmek mümkün. Ancak Monero blokzinciri içersinde kişiden kişiye transferlerde bu tarz takipleri yapabilmek mümkün olmuyor. Bu sebeple bu tarz gizlilik kriptolarının regülasyonlarla beraber devletler tarafından hedef alınma ihtimali oldukça yüksek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz