Ethereum’da Proof of Stake’e Geçiş Erkene Alınıyor!

0
557

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, dün ETH‘nin Proof of Work’den Proof of Stake’e geçişin hızlandırılmasına yönelik bir teklifte bulundu.

Buterin’in önerisine göre,isteyen tam geçiş sürecine kadar şu anki Ethereum 1 altyapısında doğrulama yapmaya devam edebilecek. Eski Ethereum zincirine katılmak isteyen doğrulayıcılar kendilerini “ETH1 dostu doğrulayıcılar” olarak kaydedebilecekler. Herkes kendi isteğine göre “ETH-1 dostu onaylayıcı” olabilecek ve isterse kayıtlarını kaldırabilecek. Bunu yapmak isteyen doğrulayıcılar ETH2 node’u yani beacon node dışında bütün bir Ethereum 1 full node’unu da çalıştırmaları gerekecek.

Buterin’in yeni fikri “stateless clients” protokolü gerektiriyor; bu işlem yaparken bilgileri tutmayan bir protokol. Sisteme göre doğrulayıcıların kötü amaçlı olduğu ortaya çıkarsa, kötü niyetli bloklar geçmesine engel oluyor aynı zamanda çok daha hızlı senkronlama sağlanabiliyor.

Ethereum geliştiricileri Buterin’in bu teklifine sıcak baktıklarını söylüyorlar. Eğer bu sistem geliştirmeye alınırsa ETH’nin proof of work’den proof of stake’e geçiş sürecini çok daha erkene alabileceği bildirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz