Binance IEO’larından Bir Tek Matic Ayakta Kalabildi! İşte Son Durum

0
528

2019 yılının en önemli furyası, kripto paralarda ICO devrinin bitip IEO döneminin başlamasıydı. Pek çok yeni kripto para arkasına borsa gücünü alıp piyasaya girerek çok daha kolay hacim yakalamayı denedi. IEO’daki sınırlı ucuz satıştan satın alanların ettiği ciddi karlar ve volatilitede doğru trade yapabilenleri göz ardı ettiğimizde pek çok IEO’nun çıkış fiyatından bugüne kadar fiyat olarak değer kazanamadığını görüyoruz. Bu da bize IEO paralarının uzun vadede oldukça riskli varlıklar olduğunu gösteriyor.

İlk IEO Bittorent Token (BTT) 33 satoshi gibi iddiali bir fiyattan 4 satoshiye düştü. Uzmanlar BTT gibi yüksek arzlı bir para için doğal olanın aslında bu fiyatlar olduğunu düşünüyor.

Elrond Network (ERD) Btc bazında ilk gün kapanışa göre yarı yarıya düşmüş durumda. 0.006$’lara fırlayıp 0.001$’lere inen fiyatı ile çıkış gücünü koruyamadığını gösterdi. Son dönemde toparlanma belirtileri gösterse de hacim yakalayamama sorunu çekiyor.

Fetch.AI’nin (FET) ise çıktığında vurduğu 0.48$’dan 0.048$’a düşmesini mainnet’e geçmesi bile engelleyemedi.

Bunlar arasında tek istisna Matic Network (MATIC) oldu. İlk gün kapanışını 109 satoshi ile yapan MATIC, zaman zaman düşüş yaşasa da şu an 215 satoshi fiyatı ile hala karda olan tek IEO. Matic geçtiğimiz günlerde haberini verdiğimiz fud dalgası ile birlikte bir saatte %70 düşmüştü. Buna rağmen hala çıkışına göre karda olan MATIC’te şok düşüş öncesi fiyat 570 satoshilerdeydi.

Uzmanlara göre IEO’ların düşüş sebebi düşük likiditeye sahip olmaları. İlk çıktıklarında yaşadıkları heyecan ve hızlı para kazanmak isteyen yatırımcının riski göze alması kısa süre sonra başka tarafa kayınca IEO paraları büyük pazar içindeki küçük balıklar haline dönüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz