Coinbase Pro Kullanıcılarına 3 Kat Kaldıraçı Aktif Etti

0
344

“Bitcoin, dijital çağda altınla rekabet eden en iyi değer deposu,” diyen kripto para birimi borsası Coinbase yeni hizmetini duyurdu. San Francisco merkezli kripto borsası Coinbase, Coinbase Pro müşterilerinin artık marjin ticareti yapabileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre hem Coinbase’in bireysel müşterileri hem de kurumsal müşterileri artık 3 kat kaldıraçla işlem yapabilecekler.

Kaldıraçlı işlemler ile 3 kat kaldıraç ile biraz Bitcoin alıp kâr için satarsanız, üç kat para kazanırsınız. Ancak aynı miktarda da kaybedebilirsiniz, bu yüzden çok daha risklidir. Bununla birlikte, Coinbase’in 3x marj teklifi, rakip borsalara kıyasla çok düşük. Kraken, Huobi ve Poloniex 5x marj ticareti ve BitMex ve ByBit ise 100x kaldıraç sunuyor.

Coinbase daha öncede kaldıraçlı işlem aktif etmek istemiş fakat engellere takılmıştı, şimdi  bu hizmeti belirli şartla hayata geçiriyorlar. Hizmetten faydalanmak isteyen kurumsal müşteriler 43 ABD eyaletinden birinden veya dokuz uluslararası ülkeden olmak zorundalar. Bireysel müşteriler ise yalnızca 23 ABD eyaletinden birinden olmak zorunda. Müşteriler ayrıca Coinbase Pro hesaplarında yer alabilmek için yeterli miktarda teminat varlığına sahip olmalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz