Bitcoin Kritik Direnç Seviyelerini Aşabilecek mi? Bitcoin Teknik Analizi

0
412

Bitcoin dün yukarı yönlü sert bir atak yaparak 7.200 dolarlara varan bir kırılım gerçekleştirdi. Ancak burada uzun süre tutunamayarak yedi satışlarla beraber günlük kapanışını 6.794 dolar seviyelerinde yaptı. Bitcoin için 6.900 doların öneminden uzun süredir bahsediyoruz. Günlük grafikte bu seviyenin üzerinde gelecek kapanışlar Bitcoin’i 7.700 dolarlara kadar taşıyabilir.

7.700 dolar seviyesi Bitcoin’in 100 günlük ortalamasının geçtiği çizgi. Buranın kırılması Bitcoin için 8 bin doları gündeme getirecektir. 8 bin dolar Bitcoin için son sert düşüş sonrası normalleşme seviyesi. Bu seviyenin üzerindeki fiyatlar son düşüşün yaralarının sarılması açısından oldukça önemli.

Bitcoin grafiğinde bir önemli nokta da oluşan sert fiyat hareketleri sonrasında 20 MA ve diğer hareketli ortalamaların birbirinden iyice uzaklaşması. Öyle ki 20 MA 6.180 dolar seviyesinden geçerken hemen ardından gelen 50 MA 7.700 dolar seviyesinden geçiyor. Bu da Bitcoin için aşağı ve yukarı yönlü fiyat hareket aralığının oldukça geniş olduğunu bize gösteriyor.

İndikatörlere döndüğümüz zaman günlük grafikte Heikin Ashi son 4 gündür al sinyali oluşturmaya devam ediyor. MACD yine aynı şekilde gidişatı pozitif olarak teyit ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz