Altcoinler Ne Olacak? Ethereum; Litecoin; IOTA Teknik Analizi

0
1311

Bitcoin yeniden trend dönüşümüne yönelik sinyaller verirken altcoinlerde de ciddi hareketlenmeler görüyoruz. Bu yazımızda Ethereum; Litecoin ve IOTA fiyatlarının teknik durumlarına bakıp analiz yapacağız.

ETHEREUM (ETH)
Öncelikle marketcap içersinde Bitcoin’den sonra ikinci sırada yer alan Ethereum’la başlayalım. Ethereum da son dönemdeki Bitcoin hareketiyle beraber yatırımcısının yüzünü güldüren altcoinlerden bir tanesi. Baktığımız zaman 20, 50 ve 100 günlük ortalamalarının üzerinde duran Ethereum için 184 dolar seviyesi oldukça kritik bir direnç seviyesi olarak görünüyor. Bu seviye hem 200 MA buradan geçtiği için hem de aşağıdaki grafikte de çizdiğimiz üzere büyük bir çanağın sağ ucunu oluşturması itibariyle oldukça önemli. Ethereum eğer bu direnç seviyesini kırmayı başarabilirse 224 dolarlara kadar bir yükseliş hareketine girebilir.

Ethereum’da aşağı yönlü olarak 158 dolar seviyeleri destek bölgesi olarak gözüküyor. Buranın altına düşmesi durumunda 140 dolarlara kadar bir geri çekilme görülebilir. Ancak şu anki durumu itibariyle Ethereum için yükseliş trendi devam ediyor.
LITECOIN (LTC)
Litecoin 2019 Haziran ayında ödül yarılanması öncesi 145 dolarlara kadar bir yükseliş yapmış ancak daha sonra sert bir düşüşle beraber 35 dolar seviyelerine geri çekilmişti. Uzun süredir yatırımcısını oldukça üzen Litecoin için son günlerde güzel gelişmeler oluyor diyebiliriz. Aşağıdaki grafikte de gösterdiğimiz üzere Litecoin Ağustos ayından bu yana devam eden düşen trend çizgisinin üzerine çıkmayı başarmış durumda. Bu trend çizgisinin aşağısına düşmediği sürece yükseliş baskısı devam edecektir.

Fiyat olarak yukarı yönlü Litecoin’in önündeki ilk hedef 65 dolar seviyesi olarak gözüküyor. Burasının kırılması durumunda ilk etapta 80 daha sonra da 95 dolarlara kadar bir yükseliş Litecoin için mümkün olabilir.
IOTA
IOTA da son dönemdeki yükselişlerde kendisini toparlamaya başlayan kripto paraların içersinde geliyor. IOTA’yı daha çok Bitcoin paritesinde konuşacağız. Grafiğe baktığımız zaman 200 ve 100 günlük ortalamaların üst üste geldiğini görüyoruz. Zaten fiyatların da burada sert bir dirençle karşılaştığı grafikte gözüküyor. Bu bağlamda 2770 seviyeleri IOTA için oldukça kritik; Buranın üzerinde gelecek kapatmalar IOTA’nın yükselişini daha da sertleştirebilir. Teknik olarak bu seviyenin aşılması durumunda IOTA’da 3.000 seviyelerinin zorlanması muhtemel. Tabiki burada Bitcoin’in hareketlerine dikkat etmekte fayda var.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz