Avrupalı En Çok Kriptoyu Buralarda Harcıyor

0
416

Avrupa Birliği ülkelerinde yapılan; kripto paraları saklamak, al sat yapmak ve finans hizmetlerinde kullanmak dışında gerçek hayatta en çok nerelerde alışveriş yapmak için kullanılıyor araştırmasında ilginç sonuçlar çıktı.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yaşayan 10.000 kullanıcının harcamalarına göre istatistik çıkartan 2gether isimli firmanın raporuna göre %32 ile kripto para ile harcama alanında açık ara restorantlar ve oteller önde. Avrupalı kripto yatırımcıları yemek harcamalarını ve konaklamalarını kripto ile ödemeye alışmış gözüküyor.

Arkasından kripto para ile ödeme kabul eden süpermarket ve benzeri satış yerleri var. En dipte ise giyim harcamaları ve mobilya harcamaları var. Bunun oranının düşük olması aslında kripto kabul eden giyim mağazası sayısının azlığıyla da doğru orantılı.

Rapor aynı zamanda ilginç demografik bilgiler de veriyor. Harcama için kripto para kullanan kullanıcıların yarısı 26 ve 45 yaş arası grubu. Harcama yapanların 3’de 2’si erkek ve meslek grubu olarak avukatlar,muhasebeciler ve finans sektörü çalışanı gibi eğitimli kesim.

Çalışmanın gösterdiği bir diğer sonuç ise aslında kripto paraların günlük hayatta harcama aracı olarak kullanımının kabul görmesinde hala çok başlarda olduğumuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz