Vitalik Buterin ve Solana’nın Anatoly Yakovenko’su Birbirleriyle Çatıştı

0
188
Solana
Solana

Solana’nın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko geçtiğimiz günlerde Ethereum’u eleştirmek için sosyal medyayı kullandı ve bunu gerçek bir devrimden ziyade “burjuva ayaklanmasının yeni bir gösterisi” olarak tanımladı. Ethereum’un “emekçi kitlelere” farklı ama aynı derecede baskıcı bir baskıyla baskı yaparak bir tür dijital tiranlığı sürdürdüğünü savundu.

Yakovenko, insanları kapitalist aracılardan ve devlet gözetiminden kurtarmak için, devlet yaratma maliyetinin göz ardı edilebilecek düzeyde olduğu, gerçek anlamda vatansız bir dijital alana duyulan ihtiyacı vurguladı. Buna yanıt olarak Vitalik Buterin daha önce “akıllı insanların” kendisine Solana’nın “ciddi” bir geliştirici topluluğuna sahip olduğunu söylediğini belirtmişti. Bu, Solana’ya yönelik incelikli bir onay işareti gibi görünüyordu ama aynı zamanda yoruma da yer bırakıyordu.

Solana’nın kendisi de risk sermayedarlarından önemli mali destek alarak kripto para piyasasının zirvesine çıkarken, Yakovenko’nun Ethereum’u “çalışan kitleler” için gerçek bir devrim olmadığı için eleştirmesi biraz kendini beğenmişlik olur. Bu destek muhtemelen Solana’yı bir “halkın blok zinciri” yerine “VC’nin blok zinciri” haline getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz