Müzeler ve Galeriler Dijital Sanatı Benimsiyor

0
206

Bu yılki Art+Tech Summit programında “Yapay Zeka, Dijital Varlıklar ve Müzelerin ve Galerilerin Geleceği” başlıklı bir oturum yer aldı. New York’taki dünyanın en büyük sanat müzayede evi Christie’s’deki bir panel tartışmasında birçok müze ve sanat evi WEB3 teknolojisine dair görüşlerini bildirdi. Sohbet büyük ölçüde Web3, Non-Fungible Tokens (NFT’ler) ve AI’nın dünya çapındaki sanat ortamını nasıl etkilediği etrafında döndü.

Modern Sanat Müzesi (MoMA) Web3 Ortağı Madeleine Pierpont, Web3’ün, sanat kurumlarının erişimini genişlettiğine dikkat çekiyor. Pierpont “Dijital sanat, var olan tüm sanat formları arasında en erişilebilir sanat formlarından biridir çünkü hayatımızda pek çok yerde yaşayabilir.” diye ekledi.

Pierpont, kurumun 1960’tan beri alana dahil olduğuna işaret ederek, dijital sanatın MoMA için yeni olmadığını söyledi. Blockchain ve NFT’lerin daha yakın zamanda ortaya çıkması, MoMA’yı multidisipliner bir Web3 ekibi oluşturmaya sevk etti. Dijital sanatta uzmanlaşmış bir koleksiyoncu kulübü olan 1OF1’in Genel Müdürü Lukas Amacher, zamanın ruhunun “dijital sanattan ziyade dijital çağda sanat” olduğunu açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz