Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
304
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’i (BTC) yükselişi, ödeme verimliliğini artırmak için BTC üzerine inşa edilen Katman 2 protokolü olan Lightning Network üzerinde de dalgalanma etkisi yarattı. 

Bitcoin (BTC) yeni bir dönüm noktasına ulaştı: 2023’ün en yüksek haftalık kapanışını kaydetti.

Son verilere göre Salı, ortalama getiri açısından haftanın diğer günlerini geride bırakarak Bitcoin (BTC) için en karlı gün olarak görünüyor. 

Bitcoin madencileri tüm zamanların en yüksek değeri olan 128 milyon doları borsalara gönderdi. Zincir üstü analitik firması Glassnode, Bitcoin ağında, özellikle Bitcoin madencileri arasında meydana gelen olağandışı bir olayı bildirdi.

Michael Saylor’ın MicroStrategy’si, varlıklarını genişleterek Bitcoin’e 347 milyon dolar daha harcadı.

Tanınmış analist ve kripto podcast yayıncısı, Bitcoin’in “daha fazlasını istediğine” inanıyor. Ünlü kripto traderı Scott Melker, Twitter’da “Daha fazlasını istiyor gibi görünüyor” diyerek bir BTC/USDT tablosu yayınladı.

Varlık yönetimi devi Fidelity, bir spot bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) olan Wise Origin Bitcoin Trust için evrakları yeniden doldurdu.

Haftanın Altcoin Haberleri

Uyuyan Ethereum balinası altı yıl sonra uyandı ve milyonlarca ETH’yi hareket ettirdi. Şaşırtıcı bir şekilde, uykuda olan bir Ethereum balinası canlandı ve 15.18 milyon dolara eşdeğer 7.998 ETH’yi transfer etti.

Consensys’in kurucusu ve Ethereum’un kurucu ortağı Joseph Lubin, yakın tarihli CNBC röportajında, Ethereum’un yerel kripto para birimi Ether’in (ETH) emtia olarak sınıflandırılmasını savundu.

Yakın zamanda yayınlanan analiz raporu, Ethereum ücretlerinin geçen çeyrekten bu yana yaklaşık %90 arttığını gösteriyor.

Piyasa analitiği şirketi Santiment’e göre XRP, yaklaşan bir fiyat artışının belirtilerini gösteriyor. Santiment’in bir tweet’ine göre, kripto piyasası haftaya başlamak için nispeten durgun görünüyor, Ripple’a bağlı XRP yükseliş ivmesi belirtileriyle dikkat çekiyor.

XRP balinaları, büyük fiyat artışı öncesinde devasa 360 milyon XRP topladı.

XRP sahiplerinin avukatı John Deaton, Ripple dava kararının gün geçtikçe daha da önemli hale gelmesinin büyük bir sebebine işaret etti. Deaton, Yargıç Torres’in beklenen kararının tüm kripto ekosistemine dair sonuçları olacağını belirtti.

PEPE, 24 saatlik işlem hacminde Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu’yu (SHIB) geride bıraktı. Fiyatındaki %5,8’lik düşüşe rağmen, Pepe’nin 24 saatlik işlem hacmi şaşırtıcı bir şekilde 281,3 milyon dolara ulaştı.

Kripto piyasası geçen haftanın yüksek seviyelerinden gerilerken, Kaspa (KAS) bugün gözle görülür şekilde altcoin momentumuna liderlik ediyor.

Shiba Inu’nun fiyatı düşmeye devam ederken, SHIB ordusu yaklaşık 710 milyon Shiba Inu’yu çıkmaz cüzdanlara kilitledi. 

Daha önce iki milyondan fazla kripto para içeren atıl Dogecoin (DOGE) adresi, yaklaşık 10 yıl sonra etkinleştirildi.

İflas etmiş FTX Derivatives Borsasının yerel dijital para birimi olan FTX token (FTT), bugün çok etkileyici bir günlük büyüme kaydetti.

Zincir üstü analitik firması IntoTheBlock, geçen ay Optimism’deki işlemlerde önemli bir artış gözlemledi.

FTX tokeni (FTT), iflas etmiş FTX türev borsasının yeniden başlatılmasıyla ilgili konuşmalar yükselirken, art arda beş gün yükseliş kaydetti. 

Popüler kripto izleme hizmeti Whale Alert, anonim cüzdanlar arasında 1,5 milyar Dogecoin taşıyan iki büyük DOGE transferini fark etti. 

Litecoin, hashrate haftanın ikinci en yüksek seviyesine ulaştığı için bugün piyasadaki yükseliş trendine öncülük ediyor.

Stellar, geçen hafta XRP’nin kazandığı %4’ü aşmak için %23’lük bir büyüme gördü.

Solana, çoğu önemli ölçümde Ethereum’u takip ediyor, ancak son zamanlarda NFT ticaret hacmi açısından ikincisini geride bıraktı.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Binance borsasının Almanya’da kayıt olma girişimi BaFin’in reddetmesiyle durduruldu. Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto aracılık şirketi olan Binance, Avrupa pazarındaki yerini derinleştirme girişiminde başka bir engelle karşılaştı. 

Merkezi olmayan borsa (DEX) PancakeSwap, kullanıcı tabanını genişletmek ve protokol gelirleri oluşturmak için daha geniş planlar doğrultusunda Polygon zkEVM ağında yayınlanıyor.

Kripto para borsası OKX, geçen yılki olayların ardından kripto endüstrisinin olumsuz çağrışımlarından vazgeçmeyen İngiliz ve Avrupa futbol şampiyonları Manchester City ile sponsorluk anlaşmasını genişletti.

Fransız moda markası Lacoste, UNDW3 topluluğu için bir ödül ve birlikte yaratma özelliği sunarak, NFT ekosistemini Perşembe günü genişletti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz