Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
306
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Efsanevi trader Peter Brandt, Bitcoin (BTC) grafiğinde önemli bir modele işaret etti. Bitcoin grafiğinde kısa vadeli düşüş etkileri olduğunu iddia ettiği bir “flama” veya “bayrak” modeline dikkat çekiyor. 

“Zengin Baba Yoksul Baba” isimli finans yazarı Robert Kiyosaki, özellikle ABD’nin genel devlet borcu devam ederken, Bitcoin’in neden önemli olduğunu Twitter’da değerlendirdi. Kiyosaki, ABD’nin iflas ettiğini iddia ederek en iyi kararın daha fazla altın, gümüş ve Bitcoin satın almak olduğunu ifade etti.

ABD Bitcoin Corp. (USBTC), iflas etmiş borç veren Celsius’tan madencilik varlıkları satın alma anlaşmasının ardından hesaplama gücünü 12,2 exahash/saniye (EH/s) artırarak ABD’deki en büyük madencilerden biri olmayı hedefliyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum’un 12 Nisan’da Shapella veya Shanghai yükseltmesini gerçekleştirmesinden bu yana, staking Ethereum’a (ETH) veya Ethereum ağında paraları pasif getiri elde etmek için kilitlemeye olan ilgi arttı. 

Büyük ölçekli yatırımcılar veya “balinalar” arasında Ethereum (ETH) birikimindeki hızlı artış, kripto para piyasasında dalgalar yaratıyor.

Birleşik piyasa kapitalizasyonu %1,61 artarak 1,14 trilyon dolara yükselirken, daha geniş dijital para birimi ekosistemi bugün yeniden pozitif bir bölgeye giriyor. XRP, son 24 saat içinde neredeyse ihmal edilebilir bir şekilde %0,14 artışla 0,4613 dolardan el değiştiriyor.

Blockchain devi Ripple, e-HKD pilot programı için Fubon Bank ile iş birliği yapıyor. Ripple, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler), gayrimenkulde zincir üstü sentetikler ve merkezi olmayan borç verme/borç alma protokolleri için tokenleştirme fırsatlarını gösterecek.

Jeremy Hogan, SEC’in Ripple ile olan davasının Temmuz ayında sona erebileceğini ifade etti. Hukuk analisti Jeremy Hogan’a göre, Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki hukuk savaşının Temmuz ayında sona ermesi bekleniyor. 

XRP Ledger Foundation’da (XRPLF) analitik başkanı Thomas Silkjaer, Twitter’da XRPL’nin yeni bir dönüm noktasına ulaştığını duyurdu. XRP Ledger üzerinde etkinleştirilen hesap sayısı şu anda beş milyona ulaştı.

Son zamanlarda, Litecoin aktivitesinde bir artış gördü. On-chain verilerine göre, ağdaki işlem sayısı kısa sürede %400 arttı. 

IntoTheBlock’tan alınan veriler, Cardano’nun yerel ADA tokeninin büyük sahipler arasında önemli bir birikimini ortaya koydu. 

Litecoin (LTC) ağı, halving yaklaşırken etkinlikte olağandışı bir artış gördü. Kripto analisti Ali Martinez, büyük kripto para birimi Litecoin tarafından elde edilen kilometre taşı hakkında yorum yaptı.

CoinGecko verilerine göre Tether’in piyasa değeri 82,9 milyar dolara ulaştı ve Mayıs 2022’de ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 83,2 milyar dolara yaklaştı.

Cardano, işlem hacmine göre dünyanın en büyük merkezi olmayan borsa (DEX) zincirleri arasında dokuzuncu sıraya yükselerek DeFi ortamındaki konumunu sağlamlaştırdı.

Önde gelen kripto borsalarından biri olan Bitfinex, ticarete konu olan varlıklar portföyüne meme’den ilham alan kripto para birimi Pepe’yi (PEPE) ekledi.

Dijital para ekosisteminin en eski Layer 1 protokollerinden biri olan Litecoin (LTC), işlediği toplam işlem sayısı açısından tarihi bir dönüm noktasına ulaştı. 

Dijital para birimi ekosistemi, son 24 saatte %1,47 değer kaybıyla 1,10 trilyon dolara düşerek haftanın en kötü günlerinden birini yaşıyor. 

Binance pazar yeri, dijital varlık sahiplerinin NFT’lerini teminat olarak kullanarak ETH kredilerini güvence altına alabilecekleri, NFT kredi özelliği başlatıyor.

Nike’ın .SWOOSH Web3 platformu, kullanıcı deneyimini engelleyen sürekli gecikmelere ve teknik sorunlara rağmen satışları 1 milyon doları aşan ilk NFT spor ayakkabı koleksiyonunu piyasaya sürdü.

Shiba Inu (SHIB) ordusu, Mart ayının başlarında Shibarium test ağının piyasaya sürülmesinden bu yana oldukça önemli hale gelen SHIB’yi günlük olarak yakmaya devam ediyor. 

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Düzenleyici platforma ve CEO’suna dava açtığı için, dünyanın en büyük ve en güvenilir kripto borsalarından biri olan Huobi, Malezya’da faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.

Kripto yatırımcısı ve Tron ağı kurucusu Justin Sun, Salı günü erken saatlerde MakerDAO’nun üreticisi (MKR) token’larını 4,3 milyon dolar değerinde kripto borsası Binance’e transfer etti.

Bitfinex, Latin Amerika’da kripto kabulünü artırmak amacıyla Şili merkezli kripto borsasına yeni bir yatırım yaptığını duyurdu. 

Karadağ Yüksek Mahkemesi dramatik bir tersine dönerek, yüksek profilli bir skandala karışan Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon’un kefaletle serbest bırakılmasına izin veren önceki bir kararı bozdu.

JPMorgan Chase, IndexGPT için bir ticari marka başvurusunda bulundu ve ticari amaçlar için üretken bir yapay zeka aracı oluşturma yarışına girişti. 

Kripto borsası Binance, Japon pazarından beş yıl sonra, ülkede yeni ve tamamen denetime tabi bir yan kuruluş kurma sürecini başlattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz