Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
410
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Tanınmış Bitcoin destekçisi, bankacılık sisteminin büyük bir belada olduğuna inandığı için Bitcoin’i desteklediğini belirtti. Finansal okuryazarlık üzerine kitabı “Rich Dad Poor Dad” ile ünlenen yatırımcı ve yazar Robert Kiyosaki, son birkaç yılda Bitcoin’in sıkı bir destekçisi oldu.

Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto para birimi fiyatları, ABD’de geniş çapta izlenen bir enflasyon göstergesinin Federal Rezerv’in yükselen fiyatlara karşı mücadelesinin ilerleme kaydettiğini göstermesinin ardından Çarşamba günü yükseldi.

Önde gelen dijital para birimi Bitcoin (BTC), CPI yayınlanma gününden bu yana düşmeye devam ediyor. Bloomberg Terminal verileri, lider kripto para birimi Bitcoin’in neredeyse iki ayın en düşük seviyesine ulaştığını ve şu anda 26.372 dolar seviyesinde işlem gördüğünü gösteriyor. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Tanınmış trader Bob Loukas, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’un değerinin çok düşük olduğunu düşünüyor. Kripto alanında ve teknolojisinde kullanım, benimseme, hakimiyet ve piyasa değerleri ile karşılaştırma göz önüne alındığında, ETH’nin son derece düşük değerli olduğu çıkarımında bulundu. 

Zincir içi veri toplayıcı Santiment’in yakın tarihli bir tweet’ine göre, bireysel yatırımcılar, ETH’nin son zamanlarda 1.760 dolar seviyesine düşmesine rağmen, Ethereum varlıklarını merkezi borsalardan taşımaya devam ediyor. 

Yeni bir duyuruya göre, XRP Ledger için popüler mobil cüzdan uygulaması Xumm, 100’den fazla yerel ödeme yöntemiyle XRP satın alımını etkinleştirmek için Poko ile güçlerini birleştirdi. 

Ripple, Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nin (DIFC) kalbinde yeni bir ofis konumu açarak ve yıllık müşteri konferansının yedincisi olan Swell Global 2023’ü 8 Kasım’da Dubai’ye getirerek Dubai’deki varlığını genişleteceğini duyurdu.

Bugün değerindeki %2’lik düşüşe rağmen, Cardano (ADA) ilk bakışta göründüğünden daha fazla yükseliş eğilimi gösteriyor olabilir. 

Shiba Inu, SHIB fiyatı altı ayda en düşük noktaya ulaştığı için alımda artış görüyor. Yaklaşık dört haftalık kesintisiz düşüşün ardından, Shiba Inu tokeninin fiyatı “FTX Low” olarak bilinen seviyeye ulaştı. 

Saga Mobile telefonunun arkasında bir protokol ve start-up olan Solana (SOL), cihazın benimsenmesinde etkileyici bir büyüme görüyor. Solana cep telefonu sipariş için piyasada erişime açıldı. 

PayPal şirketinin sahip olduğu kripto para varlıklarındaki aslan payı, 2022’nin 4. çeyreğinden bu yana %56’dan fazla artışla sırasıyla 499 milyon dolar ve 362 milyon dolar ile BTC ve ETH’de bulunuyor.

Meme tabanlı kripto para birimi Baby Doge Coin, güvenliği artırmak ve projenin bütünlüğünü geliştirmek amacıyla 100 katrilyonluk devasa bir token yakma ve Ethereum işlemlerinde %0 ücret indirimi önerdi.

Litecoin (LTC), IntoTheBlock verilerine göre dün gerçekleşen 579.000’den fazla işlemle kısa süre önce günlük işlemlerde tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. Litecoin’in günlük işlemleri artık aynı gün 598.000 işlem gerçekleştiren Bitcoin’inkine yaklaştığı için bu kilometre taşı özellikle önemlidir.

Tether, Çarşamba günü yayınlanan son tasdikine göre, yılın ilk çeyreğinde önceki çeyreğin sonucunu ikiye katlayarak 1,48 milyar dolar net kar bildirdi. Şirket, konsolide rezerv raporunda ilk kez Bitcoin (BTC) ve altın varlıkları detayını yayınladı. 

Bitcoin madencisi Marathon Digital, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan Montana, Hardin’deki 100 megavatlık veri merkeziyle ilgili başka bir mahkeme celbi aldığını açıkladı.

Milady Meme Coin, Elon Musk bağlantısının ortasında %12.000 büyüme kaydetti. Milady Meme Coin (LADYS), bu tür dijital para birimleri için ender bir çıkışla %12,056’lık bir artışla 0,0000001341 dolara çıktı.

Shiba Inu (SHIB) sahipleri için yeni bir geliştirmede, blockchain tabanlı çözüm sağlayıcı UQUID, SHIB tokenlerinin artık mobil yükleme, çevrimiçi alışveriş ve yaklaşan SHIB meta veri deposunda kullanılabileceğini duyurdu.

Tanınmış bir blockchain platformu olan Cardano, ilk ana ağ uyumlu Hydra düğümünün piyasaya sürülmesiyle ölçeklenebilirlik yolculuğunda kritik bir kilometre taşını işaret ediyor.

Bitcoin, Ethereum ve PEPE, son 24 saat içinde tasfiye edilmiş kripto para birimlerinin başında geliyor. Dijital para birimi ekosistemi, son 24 saat içinde toplam tasfiyeyi 142,72 milyon dolara çıkaran bir trend olan normal fiyat dalgalanmalarından birini yaşıyor. 

Dogecoin’in yükselişe geçmesini sağlayan Elon Musk, dikkatini PEPE’ye çevirerek büyük bir fiyat artışına neden oldu. Twitter patronu Elon Musk, takipçileriyle Pepe the Frog ile ilgili bir meme paylaştı.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

ABD merkezli bir Bitcoin madencilik şirketi olan Cipher Mining, Çinli kripto para madenciliği ekipmanı üreticisi Canaan’dan satın aldığı 11.000 yeni A1346 model makinenin eklenmesinin ardından toplam hash oranı kapasitesini 7,2 EH/s’nin üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Bloomberg’e göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde artan düzenleyici incelemelerin ortasında, küresel piyasa oluşturma ortamında önde gelen iki oyuncu olan Jane Street Group ve Jump Crypto’nun dijital varlık ticaretindeki katılımlarını azalttığı bildirildi.

Dogecoin’de olduğu gibi, Twitter’ın sahibi Elon Musk’ın tweet’i Milady Maker NFT’lerinin fiyatını uçurdu, NFT’nin fiyatı bir günde %57 arttı.

ABD Ticaret Odası, 9 Mayıs Salı günü yaptığı yeni bir dosyalamada Coinbase’e desteğini dile getirdi. ABD SEC’in daha net bir düzenleyici tablo elde etmek için verdiği dilekçede Coinbase’e yanıt vermeyi reddederek “hem Coinbase’e hem de daha geniş iş dünyasına önemli ekonomik zarar verdiğini” söyledi.

Gemini, popüler dijital varlığın ilk 50 sahibi listesinde yer aldı. Tyler ve Cameron Winklevoss tarafından ortaklaşa kurulan kripto para borsası Gemini, platformlarında listeledikten 24 saat sonra meme tabanlı kripto para birimi Pepe’nin (Pepe) ilk 50 sahibi arasına girdi.

Barbie yapımcısı Mattel, popüler oyuncağın ilk kez piyasaya sürüldüğü 1959’dan bu yana ikonik oyuncak figürünün üstlendiği birçok kariyeri kutlayan bir dizi sanal koleksiyon ürününü piyasaya sürmek için kadınların liderliğindeki Web3 markası Boss Beauties ile güçlerini birleştirdi.

Avukatlar, Do Kwon ve Han Chang-joon’un kefaletle serbest bırakılabileceğini ve “devlet makamına periyodik olarak rapor verme zorunluluğu” ile büyük ölçüde bir Karadağ dairesine kapatılabileceğini söyledi.

Cuma günü yayınlanan bir mahkeme bildirisine göre, Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon, belge sahteciliği suçlamalarıyla ilgili davası devam ederken Karadağ hapishanesinden denetimli kefaletle serbest bırakılacak.

Binance sürpriz bir hamleyle Kanada pazarından çekildiğini duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz