Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
390
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Kripto analisti ve trader Ali Martinez, Bitcoin hakkında bazı olumlu haberleri paylaştı. aSOPR endeksindeki son yükselişin, Bitcoin’in kendisini parabolik olmaya hazırladığını gösterdiğine inanıyor.

Bitcoin (BTC), Mart ayındaki bankacılık türbülansının uzaklaşmasıyla ve yatırımcıların ABD merkez bankası para politikası konusunda daha iyimser hale gelmesiyle 10 Haziran 2022’den bu yana ilk kez 30.000 dolar seviyesini geçti.

Bitcoin’in yükselmeye devam etmesi bekleniyor, ancak birkaç analiste göre önce bir geri çekilme meydana gelebilir. 

Bitcoin yanlısı bir savunucu ve kripto podcast yayıncısı olan Max Keiser, önde gelen kripto para biriminin 220.000 dolara yükseleceğine inanıyor. 

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), Mart ortasında yükselmeye başlarken, CNBC Mad Money sunucusu Jim Cramer, Bitcoin’i satma tavsiyesinde bulunmuştu. 

Bitcoin ve Ethereum fiyatları, hafif derecede cesaret verici enflasyon verileri ve Ethereum’un uzun zamandır beklenen Shapella yükseltmesiyle dolu olaylı bir haftada oldukça yükseldi. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Nansen’den toplanan verilere göre, brüt staking mevduatları son 24 saatte 198.7 milyon dolara veya 94.800 Ethereum’a ulaştı.

BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, kısa süre önce başka bir altcoin sezonunun başladığını duyurdu.

Seyşeller merkezli kripto borsası OKX, yaklaşmakta olan Ethereum Shapella yükseltmesi nedeniyle ETH, OP, ARB ve ERC-20 tokenlerinin yatırılmasını ve çekilmesini geçici olarak askıya alacağını duyurdu.

Ethereum (ETH), çok beklenen Shangai güncellemesinden önce rekorları alt üst etti. Glassnode verilerine göre Ethereum (ETH) blok zinciri, sıfır olmayan adreslerin sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 97 milyona ulaşarak yeni bir kilometre taşına ulaştı. 

İlk ETH adreslerinden biri, son büyük Ethereum güncellemesi etkinleştirildikten sonra yaklaşık 8 yıl sessiz kaldıktan sonra uyanıyor. Whale Alert kripto takipçisi, büyük bir Ethereum cüzdanının, Ethereum ICO’suna yakın zamandan bu yana 7,7 yıl hareketsiz kaldıktan sonra uyandığını paylaştı.

Popüler kripto para birimi takipçisi Whale Alert, iki büyük kripto borsası olan Crypto.com ve Binance’ten büyük miktarda XRP taşıyan iki işlem tespit etti.

Karadağ Merkez Bankası (CBCG), blockchain sağlayıcısı Ripple ile bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilotu geliştirmeyi planlıyor. 

Shiba Inu meme coin artık CoinMarketCap’te yalnızca en büyük ikinci değil, aynı zamanda trend olan ikinci kripto para oldu.

Cardano balinaları, ADA’yı düşük seviyelerden alıp biriktiriyor. Kripto analisti Ali’nin paylaştığı bilgilere göre Cardano balinaları radikal hamleler yapıyor gibi görünüyor. 

Shiba Inu (SHIB) projesi, devam eden metaverse girişimleriyle ilgili çeşitli ilerlemeler ve ayarlamalar hakkında bilgi sağlayan Nisan güncellemesini açıkladı. 

Litecoin (LTC), fiyatı son 24 saatte %8,07 artarak 96,13 dolara yükseldiği için bugün için iyi bir büyüme rekoru ile yükseliş kaydeden kripto para birimlerine katıldı.

Sosyal analiz platformu LunarCrush, takipçilerinden cesur tahminler istedi. Bunun üzerine ünlü kripto para analisti Ali, ADA’nın 0,60 dolara ulaşması konusundaki cesur tahminini dile getirdi. 

Katman 1 blockchain protokolü Avalanche hız kazanıyor ve bu haftanın başlarında günlük aktif adreslerde altı ayın en yüksek seviyesine ulaşıyor. Blockchain veri firması Artemis.xyz’e göre Avalanche’ın günlük aktif adresleri 12 Nisan’da yaklaşık 80.000’e ulaştı. 

Shibburn, son 24 saat içinde toplam 1.524.520.814 SHIB tokeninin yakıldığını ve 12 işlem yapıldığını bildirdi. 

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Bank of America stratejistleri Alkesh Shah ve Andrew Moss’a göre, kripto para biriminin değer artışının 30.000 doları geçtiği 2023 Bitcoin rallisinin devam etmesi bekleniyor.

Oyun teknolojisi şirketi Razer, blockchain tabanlı oyunları ve geliştiricileri desteklemek için bir yatırım fonu oluşturarak Web3’ten yararlanıyor. 

Kripto barındırma ve madencilik şirketi Core Scientific (CORZ), bir mahkeme dosyasına göre kripto ustası Adam Sullivan’ı yeni başkanı olarak atadı.

Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, El Salvador’un Bitfinex’e o ülkenin dijital varlık hizmet sağlayıcıları için ilk lisansını verdiğini söyledi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz