Bitcoin Son Bir Ayda Yüzde 40 Arttı

0
255
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), Mart ortasında yükselmeye başlarken, CNBC Mad Money sunucusu Jim Cramer, Bitcoin’i satma tavsiyesinde bulunmuştu. Cramer, Bitcoin fiyatının toparlanmasıyla ilgili olarak, “Bitcoin’imi bu rallide satardım” diye eklemişti. Mali analist, bir Mad Money bölümünde kripto para birimlerine olan güven eksikliğini dile getirdi ve Bitcoin fiyatının “manipüle edildiğine” inandığını ekledi.

Ancak Bitcoin o zamandan beri yaklaşık %40 arttığı için birçok kişi finansal analistin iddiasıyla alay etti. Bitcoin, haftanın başlarında 30 bin doların üzerine çıktı; bu, en son Haziran 2022’de görülen bir seviyeydi. Şimdilerde Bitcoin %1,62 artışla 30.764 dolardan işlem görüyor. Lider kripto para, son yedi günde %10,22 artış gördü. Kripto alanındaki birkaç kişi, Cramer’in Bitcoin’e ilişkin satış tavsiyesini, bir satın alma sinyali olarak gördü. 

Bu eğilim devam ederse, Bitcoin 2023 sonuna kadar 100 bin dolara ulaşabilir. Blockstream CEO’su Adam Back, Bitcoin’in 31 Aralık 2023’e kadar 100 bin dolara ulaşma potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz