Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
407
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Yakın tarihli SEC dosyasına göre MicroStrategy, yaklaşık 150 milyon dolar karşılığında ek 6.455 Bitcoin satın alarak kripto para birimi portföyünü güçlendirdi.

Bitcoin (BTC), Çarşamba günü direnç belirtileri gösterdi ve kripto borsası Binance’e karşı düzenleyici eylemden kaynaklanan sarsıntıları 28.000 dolar seviyesinin üzerinde toparladı. Bununla birlikte XRP, son 24 saatte %11 artışla ikinci bir gün yükseldi.

Kripto para sektöründeki sayısız gerilemeye rağmen, Bitcoin yükselmeye devam etti, 29.170 dolar ile zirveye ulaştı ve %72’lik bir sıçrama ile iki yılın en güçlü çeyreğini kaydetti.

Lider kripto para birimi Bitcoin için satın çağrısında bulunan Michael Burry, yanıldığını itiraf etti.

Bitcoin (BTC) ve diğer desteklenen kripto para birimleri, yakın zamanda BitPay ile entegrasyonu sayesinde artık blockchain tabanlı B2B seyahat satış platformu Xeni kullanıcıları tarafından kabul edilecek.

Yalnızca Mart ayında 3.627 kripto ATM ağdan kaldırıldı ve toplam ATM sayısı 33.727’ye düştü. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Kripto para piyasası, Binance aleyhindeki son CFTC davasına tepki verirken, eski bir Ethereum balinası uyku halinden çıktı. 

Büyük kripto borsası Binance, Ethereum’daki (ETH) bir sonraki büyük yükseltme olan Shapella’yı resmen desteklediğini duyurdu. 

XRP, Kore’nin Upbit’inde Ethereum’dan (ETH) 10 kat daha fazla hacim kazandı. CoinMarketCap’e göre, XRP şu anda Güney Kore’nin en büyük borsası Upbit’teki işlem hacminin %20’sini oluşturuyor. 

Kripto fenomeni David Gokhhstein, kripto para piyasasının geri kalanından farklı olarak, XRP token fiyatının CFTC düzenleyicisinin Binance kripto devine karşı açtığı ani davadan etkilenmediğini fark etti. 

CFTC, Binance’e karşı yasal şikayette bulunduktan sonra, kullanıcılar milyarlarca XRP’nin soğuk cüzdanlara çekiyor. 

Kripto analisti ve ekonomist Alex Kruger, yaklaşan Ripple-SEC dava kararı ve bunun kripto endüstrisi üzerindeki etkileri hakkında tartışıyor. 

Blockchain ödeme şirketi Ripple Labs Inc’in baş teknoloji sorumlusu David Schwartz, yakın zamanda iflas etmiş olan kripto ticaret platformu FTX Derivatives borsada kilitli fonları olduğunu söyledi.

Guardian ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Nvidia’dan Michael Kagan, toplumdaki kripto para birimlerinin değeri hakkındaki şüphelerini dile getirdi.

Shiba Inu (SHIB) meme para birimi, tokenin fiyat performansı biraz cansız kalsa da, haftaya yanma oranındaki %1.100’lük etkileyici bir artışla başladı. 

Çin hükümetine ait bankalar, Hong Kong’daki kripto şirketlerine destek vermeye başladı.

Shiba Inu (SHIB) sahipleri artık varlıklarını Burger King Paris’te kullanabilecek.

Chris Burniske kripto para birimleri için yükselişte ve işte nedenleri. Önde gelen bir kripto para birimi analisti olan Chris Burniske, devam eden bankacılık krizine, düzenleyici savaşlara ve diğer zorluklara rağmen kripto pazarının geleceği hakkında olumlu bir görüş belirtti.

Cardano (ADA), dört saatlik zaman dilimine göre yakın gelecekte %11’lik bir fiyat artışı potansiyeli ile umut verici bir yükseliş trendi işaretleri gösteriyor. 

Litecoin, CFTC tarafından yapılan yeni sınıflandırmaya göre emtia olarak onaylandı. Litecoin (LTC) fiyatı, Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından yapılan mevcut sınıflandırmanın ardından pek etkilenmedi. 

Wall Street Journal tarafından hazırlanan bir rapora göre, kripto analiz firması Nansen’in verilerine göre, önde gelen kripto ticaret platformu Binance, geçen hafta Ethereum blok zincirinde 2 milyar dolardan fazla net çıkışa tanık oldu. 

Zincir üstü analitik firması Santiment, The Sandbox’ın yerel varlığı SAND için büyük bir balina hareketini işaretledi.

Whale Alert tarafından bildirildiği üzere, bir anonim cüzdandan diğerine şaşırtıcı miktarda Dogecoin (DOGE) gönderildi.

Solana (SOL) NFT projesi, Polygon’a başarılı geçişin ardından ikincil satışlarda artış görüyor. Resmi bir blog gönderisinde belirtildiği gibi, Solana’daki en büyük NFT projelerinden biri olan Y00ts, Polygon ağına geçişinin %77’sini başarıyla tamamladı. 

Düşük maliyetli havayolu şirketi Flybondi, tüm biletleri Algorand blok zincirinde NFT’ler olarak sunmak için NFT biletleme şirketi TravelX ile ortaklığını genişletti.

Yakın tarihli bir tweet’te CNBC’nin Mad Money sunucusu Jim Cramer, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’i hedef aldı.

Teknoloji endüstrisindeki bazı önde gelen sesler, ChatGPT’nin yükseltmelerinde geçici bir duraklama çağrısı yaparken, Amerika’nın en büyük kripto borsası Coinbase’in CEO’su harekete karşı olduğunu açıkça belirtti.

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Ajansın Çarşamba günü yaptığı açıklamada, kripto platformu Beaxy, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) şirket ve kurucusunun kayıt dışı bir borsa ve komisyonculuk işletmekle suçlaması nedeniyle kapılarını resmen kapattı. 

Önde gelen kripto para platformu Kraken, ünlü Formula 1 takımı Williams Racing ile ortaklığını duyurdu. 

Japonya maliye bakanlığı merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) veya dijital yen’in fizibilitesini araştırmak için önümüzdeki ay bir uzman paneli başlatmayı planlıyor. 

FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, Perşembe günü mahkemeye çıktığı sırada son iki iddianamede açıklanan rüşvet girişimi ve kampanya finansmanı ihlalleri suçlamalarını reddetti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz