Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
393
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Eski MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, milyarder Ray Dalio tarafından yayınlanan bir tweet’e yanıt olarak Bitcoin’in tüm çıkarları aynı hizaya getiren tek para olduğunu iddia ediyor. 

Bitcoin (BTC), 2018/2019 ayı döngüsü piyasası analisti Aaron Arnold’un Kitco News’e verdiği bir röportajda düşüş piyasası trendlerini tekrarlama yolunda olabileceğini belirtti.

Finansal kurumlar Coinbase’den 48.000 Bitcoin taşıdı; CryptoQuant CEO’su, tarihsel olarak bunun bir fiyat artışı anlamına geldiğine inanıyor. 

Bloomberg Intelligence’ın baş emtia stratejisti Mike McGlone, 2021’de bu hedefe ulaşacağını tahmin ettikten sonra Bitcoin’in hala 100.000 dolara ulaşacağına inanıyor. 

Kripto piyasası analisti ve CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin (BTC) vadeli işlem piyasasına artık balina yatırımcılarının hakim olduğunu gösteren verileri paylaştı. 

Bloomberg tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin şimdi 2020 ortasından bu yana ilk kez referans S&P 500 endeksinden daha az volatil. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Bir kullanıcının tweetine yanıt olarak, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’in Ripple’a açtığı davaya ilişkin öfkeli olduğunu belirtti. Ripple CEO’su “Dava süreci ilerledikçe öfkem büyüdü.” dedi. 

Ripple’ın genel danışmanı Stuart Alderoty, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun nihayet uzun süredir talep edilen Hinman belgelerini teslim etmek için mahkeme emrine uyduğunu açıkladı.

Justin Sun, Çin’in kripto para birimlerine yönelik düzenlemeleri kolaylaştıracağına ve onları geri vereceğine inanıyor. 

Emtia traderı Peter Brandt, onları Beanie Babies ve Pet Rocks ile karşılaştırdıktan sonra NFT’lere ısındı. Bu haftanın başlarında Brandt, bazı NFT projelerinin bunu başaracağını tweetleyerek sektörün durumu hakkında hararetli tartışmaları ateşledi.

Dünyanın en büyük ikinci kripto borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, Twitter’da bilimsel araştırmaları finanse etmek için Coinbase varlıklarının yaklaşık %2’sini satacağını ve kripto endüstrisindeki bir yönetici çıkışının ortasında hisse senedi fiyatını düşüreceğini duyurdu.

BabyDoge meme tokeni başka bir kripto borsası tarafından listelendi, fiyatı bu haberle yükseldi. 

SHIB yanma istatistikleri Eylül ayının başından bu yana çok değişti. Kripto analitik portalı CryptEye’ye göre, SHIB yanma oranı sonbaharın başlangıcından bu yana yaz sezonuna kıyasla yavaşladı. 

Terraform Labs’ın kurucu ortağı, kişisel tehditler aldığını iddia ediyor, bu yüzden saklanmaya devam ediyor.

Coin98 Analytics’e göre Cardano, aktif geliştirici sayısı açısından en iyi blok zincirleri arasında yer alıyor. 

Azuki’nin en büyük dijital koleksiyon pazarı olan OpenSea’de NFT’lerin popülaritesi arttı. 

Dogecoin ağ hash oranı, Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter anlaşmasını tamamlamasıyla 7 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Yeni gelen kripto para birimi Aptos, traderlar kripto kışına APT’yi memnuniyetle karşıladıkça, büyük borsalardaki ilk çıkışında Çarşamba günü erken saatlerde düştü.

Hazine Bakanlığı’nın vergi bölümü, NFT’lerin açık bir şekilde tanınması da dahil olmak üzere, eski kategoriyi “sanal para birimi” için “dijital varlıklar” konusunda daha geniş yeni bir dille değiştiren 1040 dosya formuna ilişkin güncellenmiş bir taslak yayınladı.

Shiba Inu (SHIB), 19 Ekim’de bir kez daha 0,000010 dolarlık kilit seviyesini kaybetmeye yaklaştı. 

Yakın tarihli bir duyuruya göre, Milkomeda A1 Toplaması şimdi Algorand ana ağında yayında. Algorand ve Cardano artık birlikte çalışabildiği için Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, “Algorand artık Cardano’da” dedi.

Terra geliştiricileri, platformun tartışmalı kurucu ortağı Do Kwon’un dolandırıcılık suçlamalarıyla tutuklanması için bir emirle karşı karşıya kalmasına rağmen, bir zamanlar güçlü ağı canlandırmaya çalıştıkları için bu hafta başlarında yeni bir teklif sundular. 

Digital Asset Task Force eş başkanı, suçluların kolayca izlenebildiği ve cezalandırılabildiği için kripto alanındaki yasa dışı işlemlerin ihmal edilebilir düzeyde kaldığını söyledi. 

CoinMarketCap (CMC) tarafından sağlanan verilere göre, Solana’nın (SOL) fiyatı beş ayın en düşük seviyesine düşerken “The Solana Embassy” Miami, Florida’da halka kapılarını açıyor. 

Cardano, yedi gün içinde NFT hacminde %280 artış gördü. ADA NFT hacimlerinin 811.000 olduğu 10 Ekim’den, ADA NFT hacimlerinin 3.0 milyon ADA’ya ulaştığı 17 Ekim’a kadar ADA %280’lik bir artış kaydetti. 

LINK balinaları, son yedi ay içinde topluca 47 milyon token eklediler. Chainlink (LINK) için bir sonraki adım, büyük ölçekli yatırımcıların etkisinden gelebilir. 

Tether Perşembe günü yaptığı açıklamada, piyasa değerine göre dünyanın en baskın stablecoin olan USDT kripto parasını Brezilya genelinde 24.000’den fazla ATM’de kullanıma sunmayı planladığını duyurdu. 

Polkadot’un kurucusu Gavin Wood, Polkadot ve Kusama blok zinciri ekosistemlerini inşa etmekten sorumlu şirket olan Parity Technologies’in CEO’su olarak görevinden ayrıldı.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Ulusal Polis Teşkilatı tarafından sağlanan bilgilere atıfta bulunan Japan News tarafından yayınlanan bir rapora göre, birkaç Japon borsası, doğrudan Kuzey Kore hükümeti tarafından kontrol edildiğine inanılan, kötü şöhretli Lazarus Grubu tarafından gerçekleştirilen siber saldırılardan zarar gördü.

Binance’in bir madencilik yan kuruluşu olan Binance Pool, kripto madenciliği endüstrisini desteklemek için 500 milyon dolarlık bir kredi projesi başlattı. 

Huobi’nin yerel tokeninin fiyatı, Justin Sun’ın en büyük sahiplerinden biri haline gelmesiyle son yedi gün içinde fırladı. 

Güney Koreliler, 2024 yılında vatandaşlarının fiziksel kartlar yerine blok zinciri tabanlı dijital kimlik (ID) kullanmasına izin verebilir. 

Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapora göre, iflas etmiş kripto para riskten korunma fonu Three Arrows Capital, ABD düzenleyicilerinin ilgi odağında.

Barron’s tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir rapora göre, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ve kripto para devinin Amerikan yan kuruluşu FTX US, Texas State Securities Board tarafından soruşturma altında.

Önde gelen merkezi olmayan finans (DeFi) toplam değer kilitli (TVL) toplayıcı DeFi Llama tarafından sağlanan verilere göre, DeFi protokollerindeki TVL 54 milyar dolara yükseldi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde bulunan bir milli park olan Virunga Ulusal Parkı, artık meme coin Shiba Inu (SHIB) dahil olmak üzere 100’den fazla kripto para birimini desteklediğini duyurdu. 

AXS fiyatı, 22 ayın en düşük seviyesindeki aylık ortalama aktif oyuncu sayısı ile 16 ayın en düşük seviyesine indi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz