Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
478
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin, birkaç kısa kazanıma rağmen, hafta sonunun çoğunda 19.000 doların altında kaldı. Zincir üstü analitik firması Santiment’e göre, balinalar tarafından tutulan Bitcoin miktarı şu anda 11 aydır düşüşte.

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 18 Eylül’den bu yana ilk kez 20.000 dolar seviyesini geri almayı başardı. 

Arcane Research’ün bildirdiğine göre, Bitcoin üzerindeki gün içi volatilite daha önce görülmemiş bir seviyeye ulaştı.

Robert Kiyosaki, piyasanın mevcut durumu ve gelecekte bir çöküş olasılığı hakkındaki olumsuz tahminini dile getirdi. Önde gelen yatırımcıya göre, 1990’lardan bu yana en büyük çöküş yaşanıyor ve Fed’in başlangıçta sorunu çözmek yerine ülkedeki para arzını artırmaya karar vermesi ulusal paranın değerini olumsuz etkiledi.

Kanadalı işadamı Kevin O’Leary, Bitcoin’in düzenleyici netlik olmadan hiçbir yere gitmeyeceğine ikna oldu.

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum’dan Vitalik Buterin, Terra Luna ekibinin piyasayı manipüle etmeye ve yerel tokenin fiyatını artırmaya çalıştığını iddia ediyor. 

CoinMarketCap’e göre, XRP, haftanın en büyük 100 kripto para biriminde en karlı ikinci varlıktı. Son yedi gün içinde XRP, %37,5’lik bir artışla yükselişini sürdürüyor.

Milyarder Bankman-Fried tarafından kurulan FTX borsasından devasa miktarda XRP taşındı. Büyük kripto para transferlerini izleyen Whale Alert blok zinciri platformu, beş parça halinde yaklaşık 253 milyon XRP işlem gördü.

John Richmond’a göre, Shiba Inu’dan ilham alan özel etkinlik önümüzdeki günlerde sergilenecek. 

Interpol Terra’nın kurucusu Do Kwon için kırmızı bülten yayınladıktan sonra, LUNC tokeni düşüşe geçti. LUNA Classic’in (LUNC) %19’dan fazla düşerek düzeltmesini genişletti.

SHIB yanma oranı, son fiyat rallisinin ardından üç haneli rakamlara yükseldi. Shibburn’e göre, geçen haftanın son gününde Shiba Inu’nun yanma oranı üç haneli rakamlara ulaştı ve bir anda %1,031’de kaldı. 

Kripto para borsası Bitfinex, Cardano’nun Vasil hard forkunu destekleyen borsalar listesine katıldı. 

Salı günü yapılan açıklamaya göre, Celsius Network’ün CEO’su Alex Mashinsky bir istifa mektubu gönderdi. Duyuru üzerine Celsius Network (CEL) tokeninin fiyatı %10 kadar düştü.

Disney, ‘gelişmekte olan teknolojiler’ ve NFT’ler için şirket avukatı arıyor. Walt Disney Şirketi, “deneyimli bir şirket avukatı” için yeni bir iş ilan ettikten sonra şirket kripto alanına genişlemenin eşiğinde.

Formula 1 (F1) takımı McLaren Racing, Singapur’da düzenlenecek olan bir etkinlik öncesinde yarış arabaları için kriptodan ilham alan bir görünüm sergiledi.

Bir İsviçre kripto varlık yönetimi uygulaması, oylama yaptıktan sonra Cardano (ADA) tokenine destek ekledi. 

Chainlink’in en son fiyat performansı, varlığın diğer kripto para birimlerine bakmadığını ve piyasada bağımsız hareket ettiğini gösterdi. Son yedi gün içinde, LINK değerine neredeyse %20 değer katarken, Ethereum gibi varlıklar %2’lik bir toparlanmadan memnun.

Cardano (ADA) kripto para birimine destek eklemek için başka bir Japon borsası yolda. Tokyo merkezli kripto para ticaret platformu Bitbank, Perşembe günü yapılan duyuruya göre Cardano kripto para biriminin listelenmesinin yakında gerçekleşeceğini doğruladı.

Terraform Labs tarafından yapılan en son açıklamaya göre şirket, fiziksel güvenlik risklerini öne sürerek kurucu ortağının konumunu açıklamayacağını belirtti.

Shibburn Radio artık Alexa uygulaması aracılığıyla kullanılabilir. Shibburn Radio Twitter hesabı, artık SHIB’yi Amazon’un Alexa uygulaması aracılığıyla ona bağlı cihazlarda Shibburn Radio dinleyerek yakmanın bir yolu olduğu kelimesini yaydı.

Quant Network’ün QNT’si Eylül ayında %50 artarak 87 dolardan 131 dolara yükseldi. Kripto analiz ajansı Santiment tarafından belirtildiği gibi, QNT, ay için kârlılık açısından en büyük 100 kripto varlığı arasında ikinci ve geçen hafta ilk sırada yer aldı.

Chainlink, fiyat zirvesine ulaştığında işlem hacmiyle ilk 10 varlık listesine geri döndü. Chainlink’in yerel tokeni LINK, dün ulaşılan 8.35 dolar seviyesinde sabitlenemedi. 

Jed McCaleb’in Stellar’ı (XLM) hafta boyunca %10’luk fiyat düşüşü yaşadı. Stellar’s Lumens veya XLM tokeni şu anda haftanın en çok etkilenen beş kripto para biriminin en altında yer alıyor.

Kripto piyasası düşüş trendinin onuncu ayında olabilir, ancak Framework Ventures’ın kurucu ortağı Anderson bunun muhtemelen yeni girişimlere ve projelere yatırım yapmak için en iyi fırsat olduğunu ifade etti. Oyun sektörünün yüz milyon insanı Web3’e getirecek bir kategori olduğunu belirtti.

Aracı kurum uygulaması Robinhood, Ağustos başında alım satım için kripto para birimini listeledikten sonra Avalanche (AVAX) için destek ekledi. 

Dogecoin kurucu ortağı, Twitter’ın kripto spam botları sorununu çözmeye başladığını varsaydı. 2013 yılında Jackson Palmer ile birlikte Bitcoin’e şaka olarak Dogecoin’i yaratan BT mühendisi Billy Markus, kamuoyunun dikkatini kripto botları sorununa bir kez daha çekti.

Solana ağı, altı saatlik kesintiden sonra başarıyla yeniden başlatıldı. 1 Ekim’de altı saatlik bir ağ kesintisinin ardından, tasfiyenin eşiğinde 2.5 milyon dolarlık bir Solana uzun sözleşmesi dikkat çekti.

Cardano ağı, binlerce düğümü tek bir birleşik sisteme bağlıyor. Mithril, Cardano’nun yılın başında ölçeklendirmeyi amaçladığı yollardan biri olarak listelendi. 

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Kripto borsasının yeni atanan CEO’su Kraken, şirketi Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) kaydetme veya SEC tarafından menkul kıymet olarak etiketlenmiş herhangi bir tokeni listeden çıkarma planı olmadığını belirtti.

Web3 tabanlı bir veri platformu olan Space and Time, Microsoft’un M12 fonu tarafından yönetilen stratejik bir finansman turunda 20 milyon dolar topladığını duyurdu.

256 yaşındaki kurum, Diana Sinclair’in özel koleksiyonuyla desteklenen yeni bir platform olan Christie’s 3.0’ı piyasaya sürdü. 

Brett Harrison, FTX.US başkanı olarak görevinden ayrılacak ve danışman rolüne geçecek. Kripto para borsası FTX.US başkanı Brett Harrison, önümüzdeki birkaç ay içinde danışmanlık rolüne geçeceğini açıkladı. 

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) başkanı Rostin Behnam, Bitcoin’in kurumsal yatırımcıların sektöre girerken daha rahat hissettikleri düzenlenmiş bir pazarda yükselebileceğini savundu. 

Dünyanın en büyük finansal holdinglerinden biri Coinbase’in daha da düşmesini bekliyor. CNBC’ye göre, dünyanın en büyük finansal holdinglerinden biri olan Wells Fargo, artan rekabet ve piyasadaki makro baskı nedeniyle Coinbase hisselerini satacağını belirtti.

Kripto borsası Crypto.com, Kuzey Kore bağlantılı hacker grubu Lazarus’un sahte bir iş ilanı planının en son hedefi oldu.

Cardi B, Madonna, Dua Lipa ve Ed Sheeran gibi sayısız sanatçı ile çalışan mega plak şirketi Warner Music Group Perşembe günü, sanatçılarının Web3’e genişlemesini hızlandırmak için NFT pazar yeri OpenSea ile ortak olacağını duyurdu.

Business Insider tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, FTX patronu Sam Bankman-Fried sosyal medya devi Twitter’ı satın almakla ilgilendi. 

Kripto para borsası Binance, e-postayla gönderilen bir duyuruya göre Yeni Zelanda’da bir finansal hizmet sağlayıcısı olarak kaydoldu ve Binance Yeni Zelanda’yı başlattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz