Bitcoin Balinaları Varlıklarını Büyük Ölçüde Azaltıyor

0
358
Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin, birkaç kısa kazanıma rağmen, hafta sonunun çoğunda 19.000 doların altında kaldı. Zincir üstü analitik firması Santiment’e göre, balinalar tarafından tutulan Bitcoin miktarı şu anda 11 aydır düşüşte. Enflasyon ve küresel durgunluk korkuları hakim olduğu için, 100 ila 10.000 BTC tutan adreslerin Bitcoin arzının yüzdesini 29 ayın en düşük seviyesine indirdiğini belirtiyor. Bu adres kategorisi, 4 Nisan 2020’den bu yana en düşük olan arzın %45,72’sini elinde tutuyor.

Önde gelen kripto para birimi, son 24 saatte %1,17 artışla 19.157 doların üzerinde işlem görüyor. Bu, geçen haftaki volatilitenin ABD Federal Rezervi ve diğer merkez bankalarının önemli faiz oranlarını artırmasının yanı sıra durgunluğa işaret eden ekonomik göstergelerin düşmesinden sonra geldi.

Kripto piyasası genel olarak baskı altında kaldığı için Santiment, hafta sonu boyunca sosyal platformlarda Bitcoin ilgisinde bir artış olduğunu bildirdi. İlk 100 kripto arasında Bitcoin’in Temmuz ortasından bu yana ilk kez tartışmaların %26’sından fazlasında tartışma konusu olduğunu kaydetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz